En åsikt som inte gick hem hos mig!

I förra veckan var jag i Stockholm på de årliga advokatdagarna. Jag gick på ett seminarie som handlade om advokaters närvaro på sociala medier, där tesen var att många lägger upp osmakliga bilder. Det är bilder som förmedlar skryt och skrän. Jag kunde hålla med föredragshållaren i vissa delar, men i andra delar kände jag att hen var hopplöst konservativ och gammalmodig. Hen gjorde en stor sak av advokater, som har specifika konton för sin verksamhet, som blandar innehållet där med bilder av privat karaktär. SOM BIKINIBILDER!!! Bless her heart tänkte jag och räckte upp handen och väntade ivrigt på att tilldelas mikrofonen.

Enbart det faktum att en kvinna visar sig i bikini på sociala medier gör henne inte olämplig. Jag personligen tog inte åt mig för jag har inte ett konto dedikerat åt mitt arbete. Jag har ett konto för mitt influenceri. Men givetvis vet folk att jag är advokat och jag är inte omedveten om att mina klienter googlar mig. Men oaktat detta så vill jag verkligen understryka att en man alldeles säkert fått en annan reaktion. Om han på sitt advokatkonto la upp en strandbild på sig själv i badbyxor med en caption om att ”även advokater får ha lite downtime” hade det inte väckt samma rabalder som en bild på en kvinna i bikini. Denna ojämställdhet och denna omedelbara sexualisering av kvinnokroppen är jag så förbaskat trött på.

Jag har inte kunnat släppa detta seminarie för min omedelbara känsla där ”klart som fan kvinnor kan bära bikini på bild i advokatkontot och fortfarande vara en lämplig förebild för kåren” krockar med min åsikt ”gud vad trött jag är på att många kroppspositiva konton enbart publicerar avklädda bilder på sig själv”. Jag hade en lunch idag där vi diskuterade detta. Jag landade i att jag personligen vill förmedla att det är mer kul påklädd än avklädd. Mode är mitt intresse, kroppspositivism min passion och dessa två möts på mitt konto. Ibland i en mer avklädd form för att visa det modet samt ge er möjlighet att se en annan slags kropp än ni vanligtvis exponeras för. Men den här avklädda massan kroppspositiva instagrammare är jag så trött på. Jag förstår inte varför det enbart måste vara den typen av bilder. Jag förstår inte hur hela flöden kan fyllas enbart av avklädda bilder. Det kan väl finnas någon slags balans? Jag anser att man kan förmedla kroppspositivitet utan att uteslutande visa halv- eller helnakna bilder från de allra minst smickrande vinklarna. Det blir för mycket kropp in my face. Och det gäller nakna tjejer i alla storlekar. GUD vad trött jag är på det.

Det ÄR roligare påklädd än avklädd.

Sen kan det vara kul, bra, vettigt, modigt, inspirerande osv med lite avklätt ibland men hela tiden? Vi har väl för tusan inte haft en 100-årig kvinnokamp av kvinnlig frigörelse för att återvända till en plats där kvinnans kropp är det enda redskap hon har för att göra sin röst hörd?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Nathalie Rajic
Nathalie Rajic
4 år sedan

Heja dig Frida och alla vi andra kvinnor!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Nathalie Rajic
4 år sedan

<3 tack babe!

Ulla
Ulla
4 år sedan

Bravo, Frida, du har så rätt! Eller är det bara för att jag tycler likadant?😘😘

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Ulla
4 år sedan

det är onekligen en laddad fråga som skapar mycket känslor.

Anneca
Anneca
4 år sedan

Word. Amen på det.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anneca
4 år sedan

puss!

Annelie
Annelie
4 år sedan

Med tanke på de senaste dagarnas debatt om vissa advokaters sätt att marknadsföra sig, är väl bikinibilder inte direkt något att ondgöra sig över.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Annelie
4 år sedan

haha nä jag håller med! =)

Sara Modig
4 år sedan

Hehe, själv har jag roligast avklätt. Men det handlar då inte om vad jag förmedlar på mina SoMe-konton, utan vad jag gör i livet. Detta sagt vill jag bara säga att du inspirerar med både av- och påklädda bilder! Jag håller definitivt med om att kroppspositivism behöver handla lika mycket om att vi kan klä oss som vi vill som att våra kroppar är vackra oavsett midjemått och BMI.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Sara Modig
4 år sedan

tack för en fin och insiktsfull kommentar! <3

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x