Hantera en dålig dag

En dålig dag kan inträffa precis när som helst. Från start när man vaknar, efter en förflugen kommentar på förmiddagen, en missad lunch, tjaffs med barnen vid hämtning eller på kvällen när man funderar igenom dagen. Dåliga dagar kan bero på många saker. Antingen för en konkret händelse som skakar om en, eller så har man bara den där diffusa skavande känslan av att man inte mår bra.

Dåliga dagar kan vara huuuur jobbiga som helst. Men tänk om jag skulle säga till dig att dåliga dagar faktiskt kan passera ganska så obemärkt förbi? Låter det galet? Omöjligt? Det är inte omöjligt, tro mig!

Dina tankar styr dina känslor och du väljer själv hur mycket du låter dina tankar ta över. Det bästa att göra när man har en dålig dag är att konstatera att det är en dålig dag. Gör det inte dramatiskt och gå inte ner i det svarta hålet där du vältrar dig i självömkan. En dålig dag är just bara det, en dålig dag. Det blir något konkret att hantera. Och det ska hanteras genom att aktivt tänka andra tankar, för då kommer du få en direkt effekt på dina känslor.

Det värsta du kan göra när du har en dålig dag är att tycka synd om dig själv. För då är den onda spiralen igång och ett tu tre så börjar du tröstäta, du avbokar kompisdejten, powerwalken och stannar inne i pyjamas hela dagen. Du är allt för dramatisk. En dålig dag kan nämligen hållas lite på avstånd.

Gör dina vanliga rutiner, ta en dusch, sminka dig och klä dig i något som gör dig glad. Jag har också dåliga dagar. De kommer som ett paket på posten prick vid varje mens. Då får jag en gnagande olustkänsla som jag förut kunde fastna i länge. Men inte längre. Nu säger jag till mig själv att det är mensen som spökar, eller vad det nu än är som spökar. Sen gör jag sådant som är konstruktivt OCH gör mig glad. Jag köper blommor, sätter på härlig musik, tar en långpromenad med en inspirerande podd i lurarna. Jag tänker att en dålig dag knäcker inte mig för jag är min egen boss. Jag väljer själv hur jag ska tackla en dag.

Så för att sammanfatta, om du har en dålig dag, så ska du bara konstatera att du har en dålig dag och att den nu ska hanteras. Du ska inte vara dramatisk och tycka synd om dig själv utan du ska istället rusta dig med snällhet och göra sådant som både kropp, knopp och själ mår bra av.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x