En lista med knäppa påståenden

Hej mina vänner! Nu sitter jag på tåget påväg hem från Stockholm till Malmö. Det är underbart att åka bort några dagar men det är UNDERBART att komma hem igen. Jag ser så otroligt mycket fram emot att komma hem, packa upp väskan, slänga kläderna i tvättkorgen och duscha av mig resdammet. En lång dusch, med krämig duschtvål och en djuprengörande mask. Sen ska jag hoppa i ett mjukt mjukisset, göra en stor kopp te och några kvällsmackor och sedan slå mig ner i soffan med David. Som jag saknat min lilla familj. Jag tänkte i detta inlägg berätta lite om mig som du kanske inte visste om.

 • Som en kille för en dag skulle jag
  I ärlighetens namn finns det inte så mycket man kan åstadkomma på en dag. Så jag hade varit lite lurig. Jag hade vigt mitt liv åt att förbereda inför den dagen. Skriva ett episkt feministiskt manifest för män skriven av…en man! Jag hade velat prata med män på det sätt där de lyssnar för att avsändaren är en man och inte en kvinna.
 • den värsta dagen i mitt liv
  Visst har livet innehållit många hemska dagar. Och jag avskyr att tänka tillbaka på dem. Jag är kopplad så att jag lider igenom det, bearbetar det fram tills en punkt där jag känner att nu får det väl ändå vara klart, sen packar jag ihop det och stoppar undan det. Och jag gillar INTE att glätta på de där hopknycklade minnena. Jag tror det har att göra med att jag under hela mitt liv lidit av ångest och idag lever ett i väldigt stora drag helt ångestfritt liv. Och jag är livrädd för ångest. Jag orkar inte den iskalla vågen som sköljer över mig som får magen att dra ihop sig sådär svidigt. Så jag väljer att helt enkelt förpassa de dagarna till då-tiden och konstatera att dem formade mig till den jag är idag.
 • om jag var ett djur
  Här kommer en annan liten hemlighet. Jag gillar inte djur. Ibland kan jag till och med känna att jag äcklas och hatar vissa djur. Så jag vill verkligen inte vara ett endaste djur!
 • hoppsan, här blev det pannkaka
  Delar av mina trädgårdsambitioner. Men jag tar inte så hårt på det. Med trädgård är det learning by doing som gäller. Jag var dock besviken över den lilla utdelning som mina luktärter gav. Nästa sommar ska jag go bananas och se till att jag kan plocka in hur mycket som helst! Jag fick också lite ogräsuttråkning till slut när den förfärliga hirskålen bara inte slutar komma tillbaka! Annars tycker jag att livet mest består av små pannkaksmissöden här och där. Det är ju så om man som jag fantiserar hela tiden så bygger man upp en bild i huvudet av hur något ska bli och så blir det alltid. Jag har den hårda vägen lärt mig att njuta av drömmarna men inte ha så höga krav på verkliga livet.
 • pay it forward
  Jag är så otroligt stolt över några Malmö-tjejer som jag lärt känna genom att vi alla är influencers. Christin och Sanna som tillsammans skapar de vackraste och bästa av events. De har verkligen en alldeles unik och solklar talang. Jag är väldigt stolt över Kajsa som i nya minivaruhuset Beyond us kommer hyra ut sin garderob till Malmös fashionistor. Dessa tjejer är ödmjuka och vanliga, trots sin ovanliga enorma talang, utstrålning och ambition. Som jag uppskattar det. Till skillnad från andra influencers som mest rynkar på näsan och sedan vill skåla över sin egen förträfflighet.
 • om jag dör idag skulle jag ångra
  Jag tänker faktiskt mycket på det här, vikten av att leva varje dag. Jag säger till Estrid varje dag att jag älskar henne. Men inte lika ofta till David och än mer sällan till mina föräldrar och Paula och Fredrik. Vilket är idioti för de är inte bara min familj utan mina bästa vänner. De hjälpande händerna, den konstanta källan till glädje (och renande konflikt) och det outsinliga stödet. Jag borde säga det varje gång vi ses. Men man tänker att ”det vet de väl redan”. Och det vet de såklart. Men det gör något speciellt när man också för höra det.
 • min favoritglass
  Ännu en sjuk överraskning. Jag är inte så förtjust i glass. Knäppt va?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x