Förbered dig mentalt för förändring

Känner du att något skaver i ditt liv? Kanske att du vill att något ska förändras, men du vet inte hur eller vad. Ofta gör vi långa listor av mål och förändringar när vi är deppiga. Då kan listan på vad som bör förändras bli precis hur lång som helst. Det tycker inte jag är snällt mot en själv. Jag tycker tvärtom att man ska ge själen lite feel good innan man sätter sig ned och skriver ner vad man vill ändra. Om man gör sådana listor när man är fylld av negativitet blir det i princip allt som ska förändras. Träna, gå ner i vikt, sova bättre, städa mer, storhandla bättre, va gladare, snällare, roligare, mer social. Ha mer sex, va en mer tålmodig förälder, ringa föräldrarna oftare osv. Bara jag skriver ner detta blir jag utmattad. Därför tycker jag om att göra den här övningen som finns här nere. Fyll i den!

– jag är djupt tacksam för…

– jag är stolt över mig själv för…

– jag förlåter mig själv för…

– jag uppskattar min förmåga att…

– jag älskar den här delen av mitt utseende…

– jag ger mig själv en high five för att jag tog mig igenom…

– nästa år vill jag tacka mig själv för att (sätt in din djupaste mest innerliga önskan)…

När du lugnt och fint fyllt i allt fint och snällt mot dig själv framträder din mest innerliga önskan. Det är den du ska fokusera. Och bara den. för det är bristen på DEN som skapar skavet i ditt liv. Negativa känslor kring städning, mat, stress och sömn är bara symptom på din negativa inre känsla. Men de är inte orsaken till skavet.

Dela gärna dina svar på detta. Lycka till vännen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x