Våga tro på att du är värdig vänner.

Ikväll ska jag ha tjejmiddag här hemma. Estrid och David sover över hemma hos mormor och morfar så vi är 6 fabulösa kvinnor som har hela huset, kvällen och natten för oss själva. Den här tjejmiddagen betyder många saker för mig. Detta eftersom den grundar sig i tankar i mig som jag jobbat med under en längre tid. Men låt mig ta det från början.

Jag kände att jag behövde mer glitter i mitt liv. Och att jag ville ha ett större socialt nätverk. Om du följt mig en tid vet du att jag genom livet lidit av dålig kompissjälvkänsla. Det betyder att jag inte vågat skaffa vänner för jag har alltid på förväg varit förbered på att det kommer skita sig. Det grundar sig i att jag helt enkelt haft otur med vänner genom livet. Eller ”vänner” kanske jag ska kalla dem. Och varje gång det sket sig med en kompis så var domen mot mig själv otroligt hård. Nu hade jag gjort det igen. Förstört en vänskap. Omöjlig att tycka om. Jag sa till David att jag aldrig mer skulle ha kompisar. Jag skulle vara själv för jag orkade inte mer. Och jag insåg hur sorgligt det lät.

Så jag bestämde mig för att våga prova. Hur gör folk egentligen när de skaffar kompisar? De bjuder in till sitt hem. Det kändes läskigt. Tänk så skulle ingen vilja komma. Dessa tankar i kombination med att jag ville göra livet mer glittrigt fick mig att bestämma mig för att hålla en årlig tjejfest i min trädgård. Jag såg framför mig klädkod, glitter och extravagans. Att jag skulle bjuda alla fantastiska kvinnor jag vet och att de i sin tur skulle ta med sig en fantastisk kvinna till. Att denna ”Babes & bubblor”-fest skulle bli återkommande var sommar. Sen kom corona.

Under tiden som mitt inre arbete runt tankar med vänner pågick lärde jag känna nya människor. Och jag gillade dem verkligen. Gamla Frida hade oroat sig prick hela tiden om jag var för mycket si eller för mycket så, men nu försökte jag tänka såhär. ”Om de inte gillar mig så kan jag inte göra något åt det. Jag kan inte ändra mig för att få en vän, för då är det ändå ingen riktig vänskap”. Med detta nya mindset tog jag min an mina nya relationer. Och som sagt, corona kom. För en introvert som mig passade det ganska bra. Jag trivs bäst hemma och har ofta känt mig fel som hellre varit hemma än träffat massa folk. Nu slapp jag den pressen. Till slut började till och med jag, livets hemmamänniska, att längta efter lite flärd.

Babes och bubblor skulle inte kunna bli av. Men en liten tjejmiddag kanske. Det enda kravet var fina kvinnor och paljetter. Så jag bjöd in till en tjejmiddag. Jag bjöd några jag umgås mycket med, några jag vill umgås mycket med och några jag aldrig träffat på riktigt. En del av mig var rädd och tänkte att de kanske skulle tycka det var konstigt att bli bjudna på tjejmiddag av mig. ”Vi är ju inte så nära!”. Men så tänkte jag att alla blir väl glada av att bli bjudna på något rolig? Efter lite frånfall av dubbelbokning, sjuka barn och ingen barnpassning är vi nu 6 magiska kvinnor som ska ses hemma hos mig. Och jag är som ett barn på julafton.

Jag har gått all in! En MAGISK outfit (en annan än på dessa bilder). Fördrink och tilltugg, en underbar buffé, fräsch dessert, massa vin och alkoholfria alternativ. En utvisad familj, ett städat hem, ljus i vartenda hörn, ett vackert dukat bord, lågmäld musik i en perfekt playlist. Japp, jag har verkligen gått all in!

Den här tjejmiddagen betyder mycket för mig. Den är ett bevis för mig hur den gamla Fridas destruktiva och tråkiga tankar är borta. Och en ny, modig Frida har tagit plats. En person som vågar tro att hon är värdig vänner. Och när jag började tänka dessa tankar så blev allt enkelt. Vackra relationer tog plats i mitt hjärta, fantastiska samtal fyllde mitt liv och en kärlek till mig själv infann sig. Tjejmiddagen är också ett bevis på att det man vill ha, kommer att komma till en. Jag drömde om tjejfest extra allt med paljetter, och det får jag nu. I lite mindre skala, men inte en sekund mindre betydelsefull.

Våga tro och magiska ting händer i ditt liv!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
3 år sedan

Älskade Frida.
Om vi bodde närmare ville jag hänga med dig ofta! Du är en av dom smartaste och roligaste jag träffat.

Sofie
Sofie
3 år sedan

Blev alldeles tårögd av detta. Njut av kvällen, kommer alldeles säkert bli underbart!

C
C
3 år sedan

Så himla fint skrivet, jag känner igen mig i så mycket av det du skriver och har också på senare tid (läs veckor) börjat tänka på att det är rätt sorgligt att jag värderar mig så lågt att jag tror att jag inte är värd att vara någons vän och bäst att vara ensam. Men minsann, det ska bli ändring på det med!

Emmasusanna
Emmasusanna
3 år sedan

Så UNDERBART! Jag behöver också ha en tjejmiddag, men alla är så splittrade nu, svårt å få bort familjen, och många mår dåligt av olika anledningar. Trist!

Lina
3 år sedan

❤️ Heja dig!

Titti
3 år sedan

You go girl!

Claudia
Claudia
3 år sedan

Underbart! 😍❤️ Jag vet precis din känsla men ett steg framåt tar man ❤️

Lina
Lina
3 år sedan

Stor igenkänning på detta! Hur skaffar man sig nya vänner som vuxen egentligen? Alla andra har ju redan alla vänner de behöver, eller? Är också introvert och tycker att det är rätt skönt att ha något att skylla på nu med Corona. Fyllde nyligen jämnt och oroade mig länge för ”kravet” eller förväntningen på att ha stor fest. Nu gick ju inte det. Att ha Corona som skäl känns betydligt bättre än att säga att man inte vågade el dyl. 🤔

Sandra
Sandra
3 år sedan

Jag har inga vänner som jag umgås med. Känner mig otroligt ensam och jätte ledsen över detta men HUR ska man få vänner när man är 35+ i åldern? Tror att vi är många ”ofrivilligt vänlösa”.
Kanske detta är något för dig att ta upp!
Tacksam mamma som följer dig varje dag och som önskar sig någon/några vänner.

Julia
Julia
3 år sedan

SÅ inspirerande! Har lämnat mina vänner på andra sidan landet och känner mig så nöjd i min nya stad, men så… ensam. Ska också våga!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x