Fråga Frida: Göra slut med sig själv?

Jag fick den här frågan på DM på instagram för ett tag sedan och kände direkt att jag ville besvara den i ett blogginlägg för det är en så otroligt viktig fråga. Och som många av oss känner igen sig i. Att insidan inte matchar utsidan. Frågeställaren känner sig stark på insidan med ser sin utsida med ett kritiskt öga. Och är trött på det. Gud vad jag känner igen mig i den tanken. Och frågan är, ska man göra slut med sig själv. Svaret är ett enkelt och rungande JA! Om du lever på sitt med tankar, känslor och beteenden som inte gagnar dig så ska du göra slut med dig själv. Då är det dags att klippa banden till den du är och börja leva som kvinnan du vill vara. Din historia, hur saker och ting alltid varit och vad andra tycker och tänker är inte faktorer som ska få lov att definiera din nutid. SÅ länge du låter dessa faktorer styra ditt liv och dina val är du blott birollen i ditt eget liv. Du sitter på passagerarsätet och låter livet drabba dig. Du lever hela tiden två steg bakom och måste reagera på det som händer.

Om du istället sätter dig i förarsätet, gör dig själv till huvudrollen och bestämmer dig för att du ska drabba livet, då händer något stort. Då kommer du leva utifrån en plats av att agera. Förutseende. Inte stressigt reagera på det som sker. Det skapar livskvalitet.

Något annat jag läser i frågeställarens fråga är att hon känner sig stark men samtidigt intalar hon sig själv ”nej nej du är inte stark och hälsosam”. Jag vågar påstå att de tankarna inte är sprungen från hennes själ utan från samhällets bild av vad hälsa är. Det är så viktigt att förstå att man själv för avgöra vad som är hälsa. För vissa är det att inte äta chokladen för andra att äta den. För vissa är psykisk hälsa viktigare än fysisk. Och genom åren kanske tvärtom. Ibland går de hand i hand och stundtals får något ha företräde. Du äger din egen fitnessresa och du äger din egen bild av vad hälsa är.

Hur konkret gör man slut med sig själv? Man visualiserar kvinnan man vill vara. Sådär noga. Ner på papper, skriv ner detaljer, se henne, lukta henne, förstå henne. När hon är sådär innerligt tydlig för ditt inre så har du svaret. Allt det du är nu som inte bidrar till att bli kvinnan du vill vara ska du göra slut med. Och allt det i dig som bidrar till att bli henne ska du prioritera och förvalta ännu mer.

Genom processen är det viktigt att komma ihåg detta härliga citat ”what other thinks of me is none of my business”. =) Jag älskar det och det är så sant!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x