Ett av mina viktigaste smycken

Jag fick en följarfråga om jag inte kunde visa smycken och berätta lite mer om det. Så himla bra fråga! Idag visar jag upp denna ring! Det är en av mina vikigaste smycken.

Det är en ring som jag själv designat, som jag fick av mina föräldrar i examenspresent när jag gick ut juristprogrammet. Den är gjord av nedsmält guld från min gammelmormor Karlas ringar och stenarna kommer också från hennes ringar. Det finns en otrolig styrka i denna ring.

Min gammelmormor karla var en av Tysklands första kvinnliga jurister. Kanske den första i det distrikt hon bodde i, därom tvistar de lärde. Men hon var iallafall en fantastisk kvinna som levde före sin tid. Att få barn var en begränsning för henne, en kvinna som levde innan preventivmedlens tid. Hon var nog en mycket bristfällig mor för allt hon ville var att arbeta och förverkliga sig. Hon lät sin mor bo hemma hos sig och oma Frida fick sköta barnen och hushållen. Min gammelmorfar Hans fick laga mat och ta hand om hemmet han med.

Denna ring har jag burit vid varje tillfälle jag kände rädsla, osäkerhet eller nervositet inför. Jag har tittat på ringen och tänkt på Karlas utmaningar i livet och att inget i mitt liv någonsin kan utgöra samma prövningar som de hon fick utstå. Hon var den mest glamorösa kvinna ni kan tänka er. Insvept i hatt och päls och juveler, med två stora schäfrar på varje sida om sig. Alltid uppklädd, fixad och med en enorm pondus. Och i sovrummet stod rader av rader med peruker så att hon alltid kunde ha en perfekt frisyr som inte hade ett strå av grått i sig.

Min powerring! Som betyder allt för mig och alltid alltid kommer påminna mig om denna starka kvinna jag har förmånen att vara släkt med. Och dela efternamn med.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
3 år sedan

Härlig historia. Kan du inte berätta mer om henne? När levde hon, är det din mormor som berättat allt du vet? Hur upplevde hon sin mamma?

Kim
Kim
3 år sedan

Men wow! Ryser i hela kroppen när jag läser det här! Vilket fantastiskt smycket. Så mycket power och styrka i det. Inte att förglömma så vackert. Jag förstår att du håller den varmt om hjärtat.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x