Planering av årets trädgård och inköp av fröer.

Jag har en röd skrivbok som jag har till alla mina tankar för trädgården. Där skriver jag upp blommor jag vill testa, ritar upp hur rabatter ska se ut och klistrar in bilder på blommor så att jag kan se hur de passar ihop. För någon vecka sedan satte jag mig med min skrivbok, min bästa blombok ”a year in flowers” och Imptectas frökatalog (bibel!!).

Jag förköper mig alltid på fröer! Ambitionera är stora! Jag har fortfarande lite problem att få min försådder att fungera. Det är inte alltid det blir så bra plantor av det. Men eftersom jag jobbar hemma i vår så har jag mer tid att hantera fröerna och jag har också lärt mig från föregående år att börja lite senare. Kanske i mars snarare än februari. Jag har även fått ett litet miniväxthus av min mormor och morfar så jag hoppas kunna använda det.

Jag drömmer om en trädgård men mängder av blommor och det billigaste sättet är ju att så från fröer. Så jag hoppas få till min sådder i år!

Nu har fröerna kommit hem och det kliar i fingrarna att sätta igång men nej, jag ska hålla mig. Förra året började jag rent för tidigt och fröerna blev gängliga och trista och överlevde inte att planteras om.

Mina luktärter från förra året har fått bo i frysen under året och de kommer plockas fram i vecka 12 och då planterar jag dem.

Jag trodde då aldrig att jag skulle bli en sån blomnörd som jag blivit. Men det skänker mig otrolig glädje!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x