Vad jag behöver mer av i mitt liv.

Som introvert har jag inte lidit så mycket av den sociala isoleringen som varit under corona. Jag har ju drömt om att arbeta hemifrån så jag har njutit av att vara hemma varje dag. Vi har inte heller ett särskilt stort socialt umgänge så det har inte förändrats särskilt mycket. Innan Corona umgicks jag väldigt mycket med min familj och det har vi fortsatt att göra, med undantag för om någon varit sjuk.

Men nu börjar till och med jag bli rejält uttråkad. Jag saknar att gå på restaurang, caféer, bruncher. Teater, musikaler, utställningar, museum, åh jag saknar att bara göra utflykter. Ta bilen till Österlen och stanna vid små smultronställen.

Som du vet är jag en stor förespråkare av tacksamhet och att fokusera på allt det man har istället för allt det man inte har. Därför har denna saknad varit en personlig utmaning för mig. Hur ska jag göra min situation bättre, hur har jag jobbat med mina tankar och hur trivs jag i nuet istället för att längta bort.

Lösningen på restaurangbesök har blivit att jag hittat lite mer komplicerade recept som David får laga åt oss. Vi blandar upp det med de vanliga pannkakorna och falukorven med stuvade makaroner. Men som i lördags. Då lagade David helt fantastiskt kött i vår Sousvide som vi att med hasselbackspotatis, bearnaisesås och en sallad. Jag hade på dagen lagt lite tid på att vaniljkoka päron och göra hemgjord saltkolasås. Det blev så otroligt gott. Sen gjorde vi extra fint med dukningen, blommorna och ljusen och vips så fick jag lite restaurangkänsla över kvällen.

Jag saknar att klä upp mig. Att bli bjuden på olika tillställningar som innebär olika slags outfits. AW:s, bloggevent, coctailpartyn, parmiddagar osv. Sagt och gjort, jag får tema-klä mig här hemma trots att det egentligen är helt vanliga dagar. Jag har faktiskt bestämt mig för att göra en 30-dagars utmaning med mig själv där jag ska filma alla mina outfits för att få in känslan och rutinen av att klä upp mig.

I brist på fester har jag också bestämt att göra temamiddagar för min familj. Spansk afton, American BBQ, fransk bistro, japansk kväll, hotellfrukost osv. Så vi får något att göra om helgerna!

Jag saknar kulturella upplevelser och lösningen har blivit att djupdyka ner i mina poddar. Jag har inte ro för tillfället att läsa och jag är dödens uttråkad av att titta på TV. Hörlurar och podd har blivit min nya favoritavkoppling. Och projekt! Jag har sett till att ha ett projekt på gång hela tiden. Just nu är det elementskydd som tar mycket av min tid.

Genom att skapa det jag längtar efter, fast anpassat efter den vardag vi har just nu, känner jag att jag kan älska och trivas i nuet och inte längta bort till något annat. Det gör mig grundad och att jag trivs med min vardag. Borta är känslor av frustration och att tiden bara rinner mellan fingrarna. Istället känner jag att mina dagar och min tid är meningsfull och givande.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x