Därför hjälper inte självhjälpsböcker.

OJ vad jag läst självhjälpsböcker i mitt liv. Jag plöjde dem, gjorde övningarna och testade allt. Jag höll på med affirmationer och stod där framför spegeln och sa med inlevelse ”Jag älskar mig själv”. Men kände ingenting. Jag satte små lappar med positiva budskap på spegeln men kände ingenting. Jag la ner väldigt mycket tid på dess böcker. Och i stunden mådde jag bättre, men det höll aldrig i sig. Jag började misstänka att det kanske inte låg för mig att vara lycklig. Kanske jag helt enkelt inte var gjord för det. Men det kändes samtidigt så innerligt sorgligt. Som att jag bara gav upp på livet.

För många år sedan bestämde jag mig för att ha ett ja-år. Alltså säga ja till allt som kom i min väg och det var revolutionerande i mitt liv! Då insåg jag! Självhjälpsböcker och dess övningar hjälper inte så länge du stannar kvar hemma och läser. Man måste ut och LEVA! Jag förstod att självhjälp hjälper inte om man inte samtidigt agerar.

Många som läser självhjälpsböcker tror att det är något fel på en och så läser man dessa böcker ihop om att hitta lösningen som ska rätta till allt. Men vet du, det är inget fel på dig och behöver inte bli fixad. Du ska vara precis den du är och istället fokusera på att växa som människa. Jag trodde att jag behövde bli en annan slags person för att bli lycklig. Så fel! Helt fel! Istället behövde jag bli mer mig! Mer trygg i mig. Leva livet efter mina premisser och följa mina drömmar. Att växa i mig själv istället för att ändra mig var lösningen. Helt plötsligt blev det enklare att må bättre.

Böckerna kan vara en bra idé för att få intressanta infallsvinklar och nya tankar att provtänka. Det kan vara skönt att läsa hur någon annan sätter ord på det man själv trodde man var helt ensam om. Men arbetet, det måste du göra själv. Investera i dig själv. Och do the work! Kämpa, sträva, belöna och njut! Det kommer inte komma en stund när himlen öppnar sig och gosskören sänks ner för att sakralt sjunga i stämmor samtidigt som miraklet sker. För du behöver inget mirakel. Du är miraklet och du har miraklet inom dig! Bara du börjar leva och agera.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x