Vad skulle du göra om du gav dig själv tillstånd att göra precis vad du vill?

Jag slängde ut frågan på instagram och svaren vällde in. ”Om du gav dig själv tillåtelse, vad hade du gjort som du idag inte tillåter dig att göra”. Det var en sorglig läsning. För gud vad ni håller er själva tillbaka. Jag lovar, att om ni bara gav er själva tillåtelse hade ni fått så otroligt mycket mer livskvalitet. Här är ett urval av era svar.

 • Jag hade varit mer självisk
 • VABBAT
 • Ätit vad jag vill.
 • Stoppa in t-shirt/skjorta innanför byxorna.
 • Leva livet fullt ut, vågat synas, äta, dansa träna. Allt som en normkropp kan göra utan blickar.
 • Ta examen senare än beräknat för att inte få under nu under det sista året.
 • säga upp mig!
 • vinterbada. Utan kläder.
 • gå i mjukiskläder.
 • köpa mer skor och kläder.
 • ta ledigt, äta godis och njuta av hösten.
 • sluta projektledare familjen.
 • säga upp mig! Byta jobb.
 • göra fel val ibland istället för att inte våga välja
 • flytta någon helt annanstans.
 • be folk dra åt helvete.
 • ta lite plats.
 • äta när jag är hungrig och äta mig mätt.
 • åka på resa utan mina barn och min man.
 • varit hemmafru.
 • flyttat från min man.

Frågan är varför personerna inte tillåter sig att göra de här sakerna. Rädsla, otrygghet, jante, osäkerhet, bristande självkänsla? Är det för att personerna inte lever i sin sanning. Att de gör det andra förväntar sig och inte det de själva vill ha. Svaren är nog ibland en av dessa och ibland en kombination av flera.

Jag vågar påstå att flera av de här sakerna är saker du kan göra nu på en gång. Du kan åka på en resa utan din familj, vinterbada, äta godis, unna dig en shoppingrunda, gå i mjukiskläder osv. Det är bara du som står i vägen för detta. Det är bara att sätta dig i förarsätet och bli huvudrollen i ditt eget liv och kasta på birollen. Andra av de här sakerna är större och mer livsomvälvande. Bli hemmafru, säga upp sig och lämna sin partner kräver mer eftertanke och planering. MEN, och här är ett stort men. Idag känner du ett skav och ett obehag i ditt liv. Och du vill göra en förändring men du vet inte vad som väntar på andra sidan. Kom då ihåg att det värsta som kan hända är att du byter ett skav mot ett annat. Men allra mest troligt går du från ett skav till ett njut.

Enligt min erfarenhet så är skav själens sätt att pocka på uppmärksamhet och kräva förändring. Jag hoppas att du förstår att frågan ”vad skulle du göra om du gav dig själv tillåtelse” är en retorisk fråga. För det ”rätta” svaret är ”jag har inget för jag ger mig tillåtelse att göra det jag vill göra”. Jag hoppas att detta inlägg ger dig pepp och styrka att våga göra förändring. Sätt dig i förarsätet honey för birollen är för trång för dig!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x