Mina höstdrömmar

Att få drömma och planera inför hösten är det bästa och finaste jag vet. Den här känslan av nystart, krispig morgonluft, te och tjocktröjor får det att pirra i hela mig. Här är stora inlägget om mina höstdrömmar.

Jag ser så mycket fram emot min träningshöst. Snygga träningskläder, krispiga morgonpromenader, träningsdejter med kompisar och bara känna den underbara känslan av att svettas, andas flåsigt och känna hur musklerna jobbar. Underbar känsla! Jag tränar inte längre för att bli den jag en gång var. Jag tränar för att bli mitt framtida jag. Och jag vet inte riktigt vem det är eller hur hon ser ut, men det spelar ingen roll. För denna ändring i mindset har gjort så mycket för mitt välbefinnande. För att inte snacka om träningsglädjen.
Jag är SÅ trött på det ekonomiska läget vi har just nu. Och jag tänker att vi nog alla känner så. Jag ska fortsätta jobba med ett positive money mindset i synnerhet och min vanliga tro på mig själv i allmänhet. För jag VET att om jag följer min magkänsla så kommer jag hamna rätt. Dock har yttre faktorer en tendens att få mig att ifrågasätta mig själv. Men inte i höst! Ett mål för hösten är att köra mitt race, vara mig själv fullt ut och våga tro på att jag vet vad jag ska göra. Min intuition leder mig rätt.
Det kommer ett helt inlägg om min höststil men ledordet är Dynasty! Jag vill anamma det där glammiga, 80-tals over the top, härliga modet. Päls, hatt, axelvaddar, statementsmycken, stort hår, snygga naglar och perfekt make. I love GLAM!!!
Sommaren var underbar ut ett vänskapsperspektiv. Vi har äntligen ett så fint sammanhang där alla liksom passar ihop. Mammorna har det jättebra ihop, papporna gillar varandra och barnen älskar att hänga. Och så klart så gillar alla familjerna att träffa varandra. Mammorna och papporna gillar såklart också varandra. Jag ser fram emot höstmiddagar, grytor, tända ljus, sällskapsspel, långkok och samtal. Sommaren är en social tid, och jag vill bära med mig det in i hösten. men mer stillsamt socialt liv. Mer innekurarmys.

Trädgården var lite av en besvikelse i sommar för det kom helt enkelt för lite sol. Jag fick inte alls så många blommor som jag hade hoppats på. Nu, här i södra Sverige, kommer vi nog ha det varmt minst in i oktober så jag kommer få njuta av mina blommor ett tag till iallafall. Hösten är en tid för att drömma och planera nästa års trädgård. En njutningsfull syssla jag alltid tycker så mycket om.

Strikta rutiner! Jag har alltid vetat att rutiner är viktiga för mig, men något hände när jag blev egen och började jobba hemifrån. Livet blev mer kaotiskt. Jag hade nog inte riktigt förstått vilken inverkan det hade på mig att ha möten, rättegångar, polisförhör och en chef som ”vaktade” en. Nu när jag är min egen har jag hamnat i ett läge av extrem effektivitet eller total passivitet. Jag gillar det inte! Så varje dag gör jag en to do list där jag skriver upp allt jag ska göra. Och inte bara arbetsuppgifter. Jag skriver upp bädda sängen, ät frukost, borsta tänderna osv. Jag behöver leva i ett konstant momentum för att inte bli passiv. Och genom att göra en sak i taget, ibland verkligen tvinga mig till att göra en sak i taget, blir dagarna inte stressiga. De liksom mer flyter fram. Jag ska även vara supernoga med att gå och lägga mig och gå upp vid samma tid för att få en bra dygnsrytm.
En annan sak som jag ofta förbiser i min ”antingen jobbar jag 120% effektivt och hinner inte städa eller så är jag totalt passiv och gör ingenting”-problematik är städning och matlagning. Men jag vet att jag mår bättre när här är städat och maten är planerad. För jag verkligen hatar den där ”vad ska vi äta idag”-frågan som annars kommer prick VARJE DAG! Därför kommer städ, plock och matlagning också läggas in i min dagliga lista. För en utan min problemtik kanske detta låter stressigt, överpresterande och extremt. men för mig är det tvärtom. Det är för att jag ska få harmoni och balans i livet.
Vi har enorma mängder äpplen i år så jag ser fram emot att fylla frysen med äppelmos, få äpplen mustade, äta äppelpajer i mängder, steka äpplen till morgongröten osv. För känslan när man får gå ut i sin egna trädgård och knipsa av några äpplen och tillaga dem är höjden av lyx för mig.
LÄSNING! Jag är så glad för min 30-dagarsutmaning med att läsa varje dag. Jag har redan klarat 4 dagar i rad nu! Jag vill bära med mig läsningen in i hösten. Jag är så glad att vår bokklubb fortfarande är alive and kicking och snart ska vi ses igenom hemma hos Anna denna gång.
Feelgood! Stretching, yoga, meditation, rökelse, kristaller, allt sånt känns så spännande för mig nu. Att aktivt göra en resa inåt för att släppa det som inte längre tjänar en. Jag vet inte så mycket om detta så jag får helt enkelt återkomma kring hur det gick.

Åh jag ser så mycket fram emot att få starta mina podcasts. Japp två stycken! En jag gör själv och en jag ska göra tillsammans med Anna. Jag inväntar min nya dator och sen kör vi! Ni kommer älska dem!

DIY! Något jag verkligen saknat i sommar är att hålla med mina DIY. Jag har mängder av inspobilder på saker jag vill snickra. Min inre K-rautaman ska få blomma ut totalt i höst. Först på listan är att göra ett nytt soffbord. Det verkligen kliar i fingrarna på att få sätta igång. Jag verkligen känner på mig att det här kommer bli en underbar höst!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
10 månader sedan

Så peppigt och fint inlägg <3
Och jag känner så igen mig i trädgårdens ”icke-leverens” i år. Både på blommor och grönsaker. I år blev det ca 40 Västerås-gurkor, förra året hade vi ca 240 st, liiiite skillnad 😉
Ska också prova lite yoga hemma i höst. Fia Anderberg är en stor inspiratör där 🙂 Ska försöka få in en rutin på det bara, det är det som är det kluriga. Men Kristin Kaspersen yogar ju med hund och kaffekopp som sällskap, så då kan väl jag köra yoga även om kattungen vill delta 😉

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x