Ut med julen och in med Poéme d’amour

stig lindberg kudde-1

Igår var David och Estrid borta hela långa dagen och jag fick tid att göra ett rejält ryck här hemma. Det var med visst vemod jag plockade ner adventsljusstakar och stjärnor från fönstrena men nu är det nytt år och det finns en härlig pepp i att låta hemmet återgå till det normala. Granens pynt ligger nu tillbaka i silkespapper, askar och boxar och granen är nedsågad och stoppad i en säck. Vartenda litet barr dammsög jag bort och på granens plats är nu fåtöljen återställd. Den pyntas nu av en laxrosa och vårig kudde. 1947 designade Stig Lindberg det här mönstret, vid namn Poéme d’amour. Kudden är i linne och bomull och jag blev fantastiskt förtjust i mönstret när jag såg den och kände att den skulle passa perfekt i den lilla läshörna jag försöker skapa. stig lindberg kudde-2

Min hörna pryds av Gräshoppan och en tavla som min farbror målade för länge sedan. Jag känner fortfarande att min hörna inte är färdig. Ett litet sidobord där min bok och tekopp kan placeras är ett absolut måste. Jag vill också mysa till den öppna spisen med fler ljusstakar och kanske någon mer pläd i fåtöljen. På sikt vill jag ändå ha en ny fåtölj, med fotpall (åh vilken njutning) men allt har sin tid och än så länge njuter jag av att min läsplats är tillbaka. stig lindberg kudde-3 stig lindberg kudde-4

Pyjamasbebis! Den bästa bebisen!stig lindberg kudde-5 stig lindberg kudde-6

Vilken skön dag jag hade igår. Jag pysslade här hemma, spelade in nya videos till min youtubekanal, förberedde blogginlägg, sov middag, lyssnade ostört på mitt älskade P1 och när lilla familjen kom hem avslutade vi med pizza och en skön kväll i soffan.

Idag ska vi ut på äventyr. Nåja, vi ska åka buss till min mormor och morfar. Vardagen har ju återgått till det vanliga och David jobbar igen, så nu är det upp till mig och Estrid att fördriva tiden på bästa sätt. Och vilket sätt är bättre än en liten utflykt, god mat och megamys med gosiga gammelmormor och gammelmorfar? Sen är det fredag och så kommer ännu en helg. Jag har verkligen njutit av julledigheten. Jag kan inte minnas när jag senast kände mig så tillfreds, lycklig och avslappnad. Jag har njutit varenda sekund. På ett sätt är det tråkigt att vardagen är tillbaka men vi har så mycket roligt att se fram emot denna vecka. Playdate hos Christina, kalas för svärfar Lasse och det årliga besöket till Louisiana, som ju blev uppskjutet för att någon råkade bli sjukt allergisk mitt i natten. Nog ska det bli en fortsatt bra vecka!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x