Listan om böcker

Ännu en lista, I love listor för tillfället. Det är tacksamt för en mamma som har en bebis som är P to the LÅSTER. Ännu en gång, en lista från Sandra Beijer.

bok1-1Snabbläsare eller långsamläsare?
Snabbläsare. Jag är så hetsig av mig att jag ofta märker att jag hoppat över typ tre meningar på raken. Ibland gör det inte så mycket men ibland får jag suckande bläddra tillbaka och läsa om för jag tappat tråden.

Tegelstenar eller tunnisar?
Helst tunnisar! Blir så sanslöst rastlös.

Bibliotek eller bokhandel?
Åh bokhandel alla gånger! Jag älskar att ta med Estrid in till stan och gå runt på Akademibokhandeln och läsa på böckernas baksidor, visa henne böcker och planera vilka böcker som ska bli mina nästa att inhandlas. bok2-1 bok3-1

Ljudbok eller e-bok?
Egentligen ingen av dem, men om jag skulle välja så ljudbok. Minns när min familj bilade i Europa och lyssnade på ljudböcker och det var det mysigaste som fanns.

Inbunden eller pocket?
Lite svår fråga faktiskt. Inbundna böcker känns lyxigare och härligare, men pocket är ju så himla mycket mer praktiskt. Så det blir en blandning av dem. Oftast pocket, för de är ju också himla mycket billigare.

bok4-1 bok5-1

Vampyrer eller spöken?
Ingen av dem. Är inte alls så intresserad av sådana typer av böcker. Men gärna mord, blod och en massa mördare.

En i taget eller slalomläsning?
Jag har alltid slalomläst som bara den. Men det slutade med att jag inte läste klart något så nu är jag på en strikt bokdiet. En i taget och gud nåde mig om jag ens tittar på någon ny bok. Nu är jag supersträng! En så länge har jag klarat mig och läst ut en bok och precis bara plockat fram en enda som nu ligger på nattduksbordet. Har precis börjat med jag heter inte Miriam av Maj-Gull Axelsson.

bok6-1

Nytt eller gammalt?
Båda! Jag brukar ta varannan. Något nytt och sen något gammalt. Något tungt och sedan något lättsamt.

Bokmärke eller hundöra?
Båda! Bokmärke för där jag är och hundöra för något fint jag vill minnas. Dock slarvar jag alltid bort mina bokmärken så därför har jag fått införa ett system med hundöron både uppe och nere. Uppe för där jag är och nere för där jag vill minnas något fint.

Snacks eller godis?
Godis! Och gärna te!

bok9-1

Biografier eller memoarer?
Biografier.

Skräck eller chicklit?
Åh, chiclit! ÄLSKAR DEM!

bok11-1

Soffan eller sängen?
Sängen för jag brukar läsa innan jag somnar på kvällen. Men helst vill jag skapa den ultiamta läsplatsen med en mysig fåtölj, fotpall, läslampa, ett bra brickbord och en mysig pläd.

Inne eller ute?
Inne! Blir distraherad ute. Det är alltid något grässtrå som kittlar, en myra som kryper, en unge som skriker eller en solstråle som sticker i ögat. Jag är den självutnämnda sommarvampyren. Vill helst va inne.

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Översättning till svenska faktiskt.

bok12-1

Poesi eller prosa?
Prosa. Men jag har några diktsamlingar jag hade velat läsa och bli lite bättre på poesi.

Kvinnliga författare eller manliga författare?
Spelar ingen roll så länge boken är bra. MEN jag älskar ju feministiska böcker och de är (tyvärr) nästan alltid skrivna av kvinnor.

bok13-1

Boken eller filmen?
BOKEN!

Kokbok eller Bakbok?
Bakbok! Gud vad jag älskar att baka!

Kärlek eller spänning?
Spänning tror jag!

Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade:
Pappa pralin av Anna Jörgensdotter. Läste den om och om igen och strök under precis allt.

bok14-1

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom:
Vet ni, jag är bara ärlig och säger att jag inte pallade läsa klart den. Är inte så knusslig med sånt.

Jobbigaste bok jag läst:
När vi läste typ 1800-tals poesi på min privatskola i Australien ville jag typ dö för det var såååå svårt. Men sen när man tagit sig igenom det hela så kändes det fint att kunna läsa in så mycket i en enda dikt.

Bästa barnboksförfattaren:
Roald Dahl! Ska köpa alla hans böcker och läsa för Essie när hon blir äldre.

bok15-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bok som berört mig mest:
Flickan och skulden av Katarina Wennstam. Öppnade en helt nu värld för mig. Ni kan läsa min recension av den i mitt inlägg om feministiskt litteratur.

Recencera din senast lästa bok:
Har precis läst ut boken de oskuldsfulla skriven av Jones, Jones och Buhring. Den är skriven av tre systrar som tillhörde sekten Guds barn som begick fruktansvärda sexövergrepp på barn och det förekom incest och manipulation och gud vet vad. Den var inte särskilt välskriven men mycket intressant. Den var lång, över 400 sidor men man tog sig igenom den rätt kvickt ändå.

Detta var min lilla boklista! Hoppas ni gillade den! Idag är det lördag, mello och stooooora tvättdagen. Jag ska tvätta och vika och fixa. Jag har ju plockat fram massa nya kläder i större storlekar till Estrid och nu har allt tvättats och ska läggas ner i hennes lådor. Nu jäklar kommer det bli månda dagen babyoutfit framöver! =)

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x