Kass på lek men en jävel på bröd

honungsbröd-1
Jag är inte så bra på lek. Tanken på att dag in och dag ut så på lekplatser, gunga, leka evighetslekar, nej det är inget för mig. Jag är bättre på andra föräldragrejor. Jag är bra på att komma på utflykter och att pyssla. Jag tycker om allt som är mysigt som att läsa, prata och sitta och rita. Att sitta på golvet och leka med Estrid och hennes nallar är om sanningen ska fram inte det roligaste jag vet. Nej, mest moderlig känner jag mig när jag är huslig. När jag borstar hennes tänder och bäddar rent i hennes säng, när jag knådar hembakt bröd och fyller frysen. Laga egen barnmat, göra smoothies och introducera nya rätter. Det är mitt gebit. Då känner jag mig som en riktigt bra förälder. När jag får vyssja, klappa och kela. Istället njuter jag när David är den som leker och busar, när han får henne att kikna av skratt. Och det kan väl få va ok? Att man som förälder är bra på olika grejor och bidrar på olika sätt? honungsbröd-2

Här är foton på de senaste bröden som fått åka in i frysen. Ett surdegsbröd som tidningen BAKA kallade ”honungsbröd”. Det var enkelt att göra, om än lite tidskrävande. Men å andra sidan är jag hemskt förtjust i de bröd som ska kalljäsa i kylen under natten, får då slänger man bara in dem i ugnen på morgonen och får nybakat bröd.

Nu till något helt annat. Ni vet att jag skrev att Estrid växer som ogräs och är i behov av nya kläder. Vi kontaktade vår hovleverantör, aka Estrids faster Emma, och hon grävde i sina gömmor och nu är en låda, ja låda, med kläder på väg hem till oss. För en mycket billig peng också. Även detta får mig att känna mig moderlig. Att jag inte alltid köper nytt utan att vi återanvänder kläder som finns i släkten och att jag sen sparar de kläderna till att vi eller min syster eventuellt får barn i framtiden. Nu känns det som julafton för i lådan väntar oerhört fina kläder från bland annat Noa Noa, Mini Rodini, Livly och Stella McCartney. Det är å andra sidan enkelt att ärva när det man ärver är så oerhört fint!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x