Solen lös över Malmö och gav oss världens finaste påskväder igår. Jag tog fram min inre Marta Stewart och hade i dagarna tre förberett inför påsken. Jag tycker det är skönt att förbereda så mycket som möjligt i förväg så blir det inte stressigt. Vi hade bjudit in våra respektive föräldrar, min syster med kille och vår granne Karin. Nio vuxna och en liten bebis. Vi bjöd på trerätters som självklart inleddes med traditionell sill. Till det serverades ägg med sweetchiliröra och räkor, gravad lax och grahamskex med vispat smör.
Till huvudrätt serverades en lammstek med en örtig sås och primörsallad. Det var perfekt att servera lamm för jag behövde bara bryna det och klappa in kryddorna precis när gästerna skulle komma och sen skötte lammet sig själv i 1 timme och 15 min. Då hann vi alla dricka fördrink, prata och äta förrätt i lugn och ro.
Paula och Fredrik matchade! <3
Estrid var påskfin i klänning från Noa Noa och gillade inte räkor men älskade sparris!
Till efterrätt serverade jag en chokladmousse med hallonkräm och chokladcrumble. Jag serverade dem i små glas så de inte blev allt för stora och mäktiga. Sen blev det lite påskgodis och kaffe och vid 19.30 vinkade David hej då till gästerna och jag nattade Estrid. Det var ingen märkvärdig eller annorlunda påsk. Men den var ändå perfekt. Det var, som jag skrev igår, en riktig revansch från förra årets påsk och jag gick och la mig med solsken i bröstet.
Idag lyser solen igen och vi ska köra bilen till Österlen och träffa våra älskade vänner Andreas och Agnes, och deras gulleplutt Tage. Vi kommer äta lite lunch och titta lite på konstrundan. Men inte är helgen slut för att det är söndag. David är ledig även imorgon och det känns dödslyxigt. Imorgon ska vi fortsätta påskfirandet och träffa min mormor och morfar. Än så länge får påsken 10 av 10 möjliga!
Påskafton
Du kanske också gillar...
Afternoon tea på Café Killeröd
När svärföräldrarna bjöd med oss till afternoon tea på Café Killeröd var jag mer än peppad. Att få byta ut flyttkaos med blus och klackaskor, te och scones och guld en masse passade denna lyxapa mycket bra. Svärisarna firade 40-årig bröllopsdag (alltså dör så romantiskt) och det var så fint att vi alla var där. … Continued
Veckonytt #26
Jag har en debattartikel i Sydsvenskan och du kan läsa den i sin helhet här. Jag skriver tillsammans med Niels Paarup-Petersen (C) och Anja Sonesson (M). Underbaraclara är så inspirerande att jag blir tokig! Hon lanserar nu en klädeskollektion, tillsammans med Anna-Karin, och jag blir hälften imponerad och hälften grön av avund. Oj oj oj … Continued
Mycket att vara tacksam för
Det blev så lyckat igår. 10 glada och barnfria vuxna, uppklädda, hungriga och på bästa humör. 10 av mina bästa personer och jag kände mig tacksam. Ordet gick som en röd tråd genom hela kvällen. Bordet var dukat med ljusslingor, glitterpumpade pumpor och massa levande ljus. Ljuset studsade på glitter och glas och bordet strålade. … Continued
Det jag är mest tacksam för just nu
Igår var vi alla samlade hos mina föräldrar för familjemiddag. Min pappa har varit en vecka i Kina med jobbet så vi hade alla längtat efter att han skulle komma hem. När vi alla var samlade runt middagsbordet igår så tittade jag på Estrid och Harry. Det finns alltid en famn för dem att vara … Continued
Med lite fjärilar i magen
Fredag! Så himla härligt och kanske extra härligt för jag har så mycket att se fram emot idag. Vid lunch ska jag till frisören som ska fixa mitt hår inför ikväll. Då är vi ett gäng bloggtjejer, uppklädda till tänderna, som ska ut och hålla fredags-AW på Savoy här i Malmö. Jag ser så mycket … Continued
Bästa vardagsmaten!
Vardagsmaten! Den där enkla som man ska laga varje dag och som trots sin enkelhet kan vålla så mycket huvudbry. Den ska vara god, nyttig och gå snabbt att tillaga. För egen del gillar jag bäst enkla recept som inte kräver så många steg. Allt tjoffas ner i samma kastrull eller innehåller bara ett fåtal … Continued