Påskafton

påskmiddag-1
Solen lös över Malmö och gav oss världens finaste påskväder igår. Jag tog fram min inre Marta Stewart och hade i dagarna tre förberett inför påsken. Jag tycker det är skönt att förbereda så mycket som möjligt i förväg så blir det inte stressigt. Vi hade bjudit in våra respektive föräldrar, min syster med kille och vår granne Karin. Nio vuxna och en liten bebis. Vi bjöd på trerätters som självklart inleddes med traditionell sill. Till det serverades ägg med sweetchiliröra och räkor, gravad lax och grahamskex med vispat smör.
påskmiddag-2
Till huvudrätt serverades en lammstek med en örtig sås och primörsallad. Det var perfekt att servera lamm för jag behövde bara bryna det och klappa in kryddorna precis när gästerna skulle komma och sen skötte lammet sig själv i 1 timme och 15 min. Då hann vi alla dricka fördrink, prata och äta förrätt i lugn och ro.
påskmiddag-3
Paula och Fredrik matchade! <3
påskmiddag-4
Estrid var påskfin i klänning från Noa Noa och gillade inte räkor men älskade sparris!
påskmiddag-5 påskmiddag-6 påskmiddag-7
Till efterrätt serverade jag en chokladmousse med hallonkräm och chokladcrumble. Jag serverade dem i små glas så de inte blev allt för stora och mäktiga. Sen blev det lite påskgodis och kaffe och vid 19.30 vinkade David hej då till gästerna och jag nattade Estrid. Det var ingen märkvärdig eller annorlunda påsk. Men den var ändå perfekt. Det var, som jag skrev igår, en riktig revansch från förra årets påsk och jag gick och la mig med solsken i bröstet.
påskmiddag-8
Idag lyser solen igen och vi ska köra bilen till Österlen och träffa våra älskade vänner Andreas och Agnes, och deras gulleplutt Tage. Vi kommer äta lite lunch och titta lite på konstrundan. Men inte är helgen slut för att det är söndag. David är ledig även imorgon och det känns dödslyxigt. Imorgon ska vi fortsätta påskfirandet och träffa min mormor och morfar. Än så länge får påsken 10 av 10 möjliga!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x