En helg på Hasslö

helg på hasslö-1

På midsommardagen hoppade vi in i bilen och körde till vårt sommarhus på ön Hasslö. Åh detta öliv där tystnaden är magnifik och skärgårdluften gör att man sover som en klubbad säl. På Hasslö fanns resten av familjen och solen var varm och på verandan hängde vimplarna kvar som en påminnelse om midsommarafton dagen innan.helg på hasslö-2
Vi installerade oss i vårt rum medan de här två tokstolarna körde crossfit i 30 graders värme!
helg på hasslö-3
Vi andra satt i skuggan under ett parasoll och drack isvatten och svalkade oss efter den varma bilfärden. Vi åt sommarlunch, resterna från midsommarafton. Hur goda är inte de resterna!? Åh älskar! Sen promenixade vi ner till vattnet för att bada.
helg på hasslö-4 helg på hasslö-5
Asta längtade ihjäl sig efter att bada och var först i plurret, med Paula och Fredrik inte långt efter sig.
helg på hasslö-6
Pappa hoppade från bryggan.
helg på hasslö-7
Asta var yster men till slut fick vi till det…
helg på hasslö-8
somrigt familjefoto! <3
helg på hasslö-9
Jag och Estrid tassade i vattnet i en lite mer maklig takt.
helg på hasslö-10
En sten som gjord för att vara lille havefrue men som om jag minns rätt inte har en skojfrisk svåger bakom sig… Efter bad traskade vi tillbaka till huset. Jag, mamma och Estrid stannade kvar i huset medan de andra åkte ut med båten. Mamma lekte med Estrid och jag somnade på soffan. När båtåkarna kom hem tog David över Estrid och jag gick upp och somnade om i sängen. Sen sov jag i två timmar. Skärgårdsluften, den klubbar mig totalt. Jag vaknade upp till en tänd grill och strax därpå blev det middag ute på terassen. Vi åt grillad kyckling med god potatissallad och pratade semesterplaner. Av någon anledning missade jag helt att fota maten så jag måste varit väldigt hungrig.
helg på hasslö-11
När Estrid var nattad visade tv:n fotboll men jag och Paula delade systerligt på soffan och läste våra böcker. Lagom till att jag skulle gå och lägga mig vaknade Estrid och vi kröp ihop i sängen och jag somnade med min lilla unges varma rygg mot min mage och en öppen balkongdörr vars gardin frasade i vinden och ute var det knäpptyst. Sen vaknade vi till en lite svalare morgon.
helg på hasslö-12
Lite morgonruffsig <3 och i väntan på frukost. Efter frukost var det fullt ös och Estrid satt i mjukisdjurlådan. Alltså dör så gulliga dess bilder är.
helg på hasslö-13 helg på hasslö-14 helg på hasslö-15
Asta vilade under sängen. Medan Estrid höll låda (och satt i lådan) plockade jag ihop våra grejor. Kram, hej då och vi ses snart igen och sen for vi. Vi åkte på loppis och hittade en lampa och några böcker. Vi åt en varmkorv var och på tidig eftermiddag var vi hemma i Malmö igen. Ett bra dygn med andra ord.
helg på hasslö-16

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
ISA
ISA
7 år sedan

Nu fick jag sån skärgårdslängt! fy vad mysigt och fint!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ISA
7 år sedan

det är verkligen hur avkopplande som helst!

emelie
emelie
7 år sedan

Jag brukar aldrig kommentera men nu har jag läst din blogg allt sedan Kitty J skrev om dig och jag blir sååå inspirerad. Du verkar vara en fantastisk person som både bjuder oss läsare på positiva och mindre positiva stunder, tankar och känslor ur ditt liv. Älskar ditt beslut om att säga ja till livet, önskar att jag själv skulle våga det mer. Ja kort och gott vill jag bara tacka för en fantastisk blogg, all inspiration och för att jag äntligen har hittat en härlig förebild.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  emelie
7 år sedan

men oj vad härligt! och tack för att du skriver en kommentar! det gör mig hur glad som helst! Bara säg ja! Det kommer bara hända fantastiska saker! Jag vill tacka dig för att du kommer hit och läser, det betyder jättemycket för mig och gör mig motiverad att blogga mer och bättre!

Eva
Eva
7 år sedan

Hasslö som Hasslö i Karlskrona??? Vackert som tusan!! Har vänner som har hus där, har spenderat en hel del tid där…otroligt mysigt. Bor i Alingsås nu men härstammar ifrån Karlskrona….nästa år flyttar vi nedåt igen efter 17 år :)Tack för en härlig blogg!! Eva

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x