Måndagsmorgon och bara tre jobbdagar till semester

ramklints-1
Det är huset ligger alldeles vid mitt kontor i Lund och varje dag ser jag det. Jag älskar detta hus. Det är så vackert med allt tegel och utsmyckningar runt fönstrena. I huset ligger Ramklints, Lunds bästa konditori. Där köper jag lyxkaffe de morgnar när jag är extra trött. Lite som idag. Måndagmorgon och hela kroppen vet att snart snart är det semester som gäller. Det är som att själen redan gått på semester och huvudet är på väg. Det är definitivt en sådan morgon som kräver köpekaffe. Tre arbetsdagar, två hemmadagar och sedan semester.  Efter semestern kommer ett helt nytt liv. Estrid börjar på förskola och nu ska vi på allvar få känna på livspusslet. Hämtningar, lämningar, nya rutiner men också två inkomster, tid för arbete och politik och förhoppningsvis en Estrid som blir lycklig och stimulerad på förskolan. Det har varit en lång föräldraledighet för min del, i efterhand var den lite för lång. Men det är ändå med vemod jag nu inser att detta är över. Det har blivit exakt så som alla sa. Tiden bara flög. Hemma har vi ett barn och ingen bebis. Ett barn som ska börja förskola och få ett liv om dagarna som vi inte är med i. Jag tror dock det blir bra, kompisar, lek och utveckling för Estrid och ett vuxenliv för mig.

I helgen som gick rensade jag alla våra garderober och la alla Estrids gamla kläder i storleksordning i olika påsar. När kläderna i storlek 50 låg i min hand kunde jag knappt ens tro att hon har fått plats i dem. Har min fortfarande så för mig lilla tjej varit så liten? Från storlek 50 till förskola på 18 månader, det är inte klokt vad tiden gick fort.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Grattis till semester!
…och det som är så häftigt med barn är att det blir bara bättre och bättre hela tiden. En så spännande resa att få följa med på! Sen finns det väl stunder som inte är lika roliga (tonårstjafs faller en osökt in), men på det hela taget, att se en människa utvecklas mitt framför ens ögon, det är tamejtusan fantastiskt. Och sen, rätt vad det är, är man mormor och får vara med om det igen 🙂 fast lite från läktarplats sådär.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

du har så rätt och det är på något sätt betryggande att veta att det blir bättre. Inte för att det är dåligt nu, men det är utmanande och jag längtar efter att få göra alla de där första grejorna. Första bion, första semestern, första kompisen, första mötet med tomten osv.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x