Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
När vi matade ankor i Malmö
Förrförra helgen lös solen stark och vi hade lite gammalt bröd i skåpet. Perfekt dag att introducera Estrid din den mycket Malmöitiska grejen ”mata ankor i parken”. Alltså, ALLA barn i Malmö har nog någon gång gjort detta. Det är en sådan samlingsplats och varje helg ser man brödlastande familjer i Pildammsparken och Slottsparken. Estrid … Continued
Fredagsmys
Äntligen fredag och vad är bättre än att ge er ett litet middagstips!? En fräsch sallad med chevré, rödbetor, ruccola och rostade cashewnötter blir verkligen världens godaste rätt. Jag ÄLSKAR rödbetor och kan äta det precis alltid. Det här är också en härlig rätt för den är enkel att göra. Det enda som tar tid … Continued
Bloggmingel, nya bekanta och en härlig lillelördag
Onsdag, som ni vet är det lill-lördag. Eller som vi i Skåne säger, lillelördag. Ja man kanske inte säger så i Skåne men jag säger iallafall så. Jag firade verkligen lillelördag på bästa sätt. Sweden influencers bjöd in bloggare och företag för äkta mingel. Det hela gick av stapeln på hotell Scandic triangeln. Alltså HUR … Continued
Förnyad energikick och världens megapepp!
Så peppad jag var igårkväll ska du veta. Jag jobbade över. Och det borstade min energinivå. Det låter kanske knäppt men när det rasslar till på jobbet och jag har mycket att göra så flyger timmarna och jag bockar av min to do-list i ett mycket tillfredsställande tempo. Jag susade hem på motorvägen med Robyns … Continued
På skakiga ben del 1
Jag brukar alltid säga att man ska göra det man är rädd för, det är så man växer. Det är fladdret i magen som visar att det är precis just den vägen man ska ta. Men det finns en sak jag är mycket rädd för, och det är träning, men i synnerhet löpning. Känslan av … Continued
Därför passar jag och David så bra ihop
Jag och David passar verkligen bra ihop. Jag funderar mycket på varför just vi lyckats hålla ihop så länge. Jag tror det är en kombination av tur, naivitet, vänskap och hårt arbete. Vi träffades unga, jag var bara 21. Besatta av den romantiska sinnebilden av one true love kastade vi oss in i vår relation … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida