En skaplig dumplingsmästare inom mig

dumplings-1
Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
dumplings-2
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
dumplings-3
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
dumplings-4
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sanna
Sanna
7 år sedan

Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.

Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`

Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
7 år sedan

Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x