Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
vecka 16.
När jag skriver dessa dagboksinlägg sitter jag alltid med min kalender uppslagen framför mig och jag blir genuint lycklig. Den är beviset på att jag blivit kvinnan jag vill vara. Jag ser hur det är inplanerat träning, familj, socialt och roligt jobb. Sådant som jag en gång drömde och längtade efter. Att enkelt komma iväg … Continued
Sånt som skapar ett hem
Det här skapar ett hem för mig. Böcker och blommor. Jag skulle vilja ha ett bibliotek hemma med tusentals böcker. Ett helt eget rum med böcker från golv till tak, i travar, lästa, utlånade, älskade. Böcker skapar på något sätt liv. För böcker berättar om det som varit, om det som är och om det … Continued
Det redan berömda vaxpartyt
När mörkret hade börjat falla över Malmö kom jag in i en fantastisk vindsvåning fylld av fnittriga, nervösa och glada kvinnor. Det var dags för vaxparty och hembesök från världens bästa vaxtjej. Hon kunde fixa tutti man frutti, alltså allt från ögonbryn till tårna och vi accepterade erbjudandet med hull och hår (efter ett tag … Continued
vecka 6.
Då var vi inne i februari! Jag var ju i Stockholm förra veckan och det var otroligt! Jag kände mig så business och busy och bara massa power! MEN energibaksmällan som kom efteråt var inte att leka med! Kombinerat med att jag tror jag fick mig en släng av Estrids förkylning. Jag har varit såååå … Continued
Brev till mig som tonåring
Hej Frida! Först vill jag säga att du är på väg mot något bra, men jag vet att det inte känns som det just nu. Men det där som finns i ditt bröst, det kommer leda dig dit du är menad att vara. Just nu går du dock åt fel håll. Och ibland vet du … Continued
Semester igen och morgonen börjar med sol
Åh äntligen! Min lilla stop-over på kontoret är över för denna gången och nu har vi äntligen äntligen semester tillsammans. Alla tre. Vi har inte många sommarplaner och det känns verkligen skönt. På söndag får vi övernattningsgäster och förra helgen hade vi Christina och flickorna på besök. Alma och Estrid har känt varandra sedan de … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida