Såhär blir du din egen girlboss och når oanade höjder

bli din inre girlboss
Vill du inte alls bli din inre girlboss, strunta i detta inlägg. Men om du är sugen på att hitta henne där inne så rekommenderar jag att du gör en kopp te, lutar dig tillbaka och läser. Vad menar jag då egentligen med att bli sin inre girlboss? Att man blir chef? Entreprenör? Känd? Rik? Ja och nej, skulle jag säga. För mig är det en självsäker kvinna, som vågar ställa krav, vet sitt värde och jobbar hårt. Vad denna girlboss sen åstadkommer är mindre viktigt tycker jag.

Goalsetter
För att komma någon vart måste man ha mål. Långsiktiga såväl som kortsiktiga. De blir din vägkarta, men tro inte det skapar en rak väg för det gör målen inte. Men de blir ett rättesnöre som man förhåller sig till Jag har mål i mitt privata liv, exempelvis det kortsiktiga är att köpa en vacker lampa och långsiktigt att köpa hus. I mitt arbete, politikerliv och bloggkarriär ser det likadant ut. Mål är underbara för de kommer utan begränsningar. Du kan drömma om precis vilket mål som helst. Är det ett stort mål vet girlbossen att hon måste ha delmål för att det inte ska bli övermäktigt. Mina konkreta mål med bloggen just nu är att få 200 likes på min FB-sida och 5.000 unika läsare i månaden. Just nu har jag 152 likes och 2500 unika läsare. För egen del skriver jag alltid upp mina mål. Det blir enklare att följa upp dem på så vis. En girlboss vet också att det bästa är att välja ett eller två delmål och fokusera på just dem. Ingen kan sträva efter att nå sjuttioelva mål samtidigt.

Självkänsla
En girlboss har bra självkänsla och vet sitt värde. Det går inte att sätta sig på en girlboss. Hon litar på sin förmåga, sträcker på ryggen och jobbar hårt. Hur får man då bättre självkänsla? Ja du, det är väl tiotusenkronorsfrågan. En del är att vara snäll mot sig själv (se nedan) och att hon behandlar sig själv som en drottning (se ytterligare lite nedan). Jag tror dock att en stor del är att reboota systemet. Nollställa. Gör bara precis det du tycker om. Har du människor i ditt liv som skaver eller stjäl energi, bort med dem. Om du läser klart en bok för att man ”borde” fast den är tråkig bara stäng den. In i bokhyllan med den och lämna den prick där du bliv uttråkad. Om du inte gillar att träna, skit i det. Om du köper kläder som du kan ha sen när du gått ner fem kilo, sluta upp med det. Alltså verkligen SLUTA! Köp kläder som passar nu! Det gör under för kärleken till en själv. När du varit riktigt snäll mot dig själv ett tag borde du märka att självkänslan förbättras. Det blir enklare att känna kärlek till sig själv. Den där självkänslan kommer sedan ta dig till oanade höjder, jag lovar! Helt plötsligt kommer du våga prata med nya människor, knyta kontakter, våga säga upp dig, byta utbildning, göra slut med din partner, skaffa barn eller lära dig fiska. Poängen är att med en bättre självkänsla vågar man prova saker och det är genom att prova nytt som man letar sig fram till det man älskar att göra.

Ber om hjälp
En girlboss är ingen egobitch, tvärtom är hon ödmjuk inför det faktum att det hon kan, kan hon bra, men det hon inte kan, kan andra så mycket bättre. Genom att be om hjälp, fråga en intressant person om en lunch eller be om avlastning gör man under för sig själv. Ensam är inte starkast. Jag tror att en riktig girlboss vet vad hon är bra på och överlåter det andra till experterna. Om du är dålig på detaljarbete (hej hej här står jag och sträcker upp handen) låt någon annan göra pillet. Då kan du fokusera på ideér, övergripande arbete etc. En girlboss fattar också styrkan som går att finna hos kollegor. Ja, inte konkurrenter utan kollegor. Girlbosses håller ihop, hjälper varandra och lyfter varandra. Tramsiga catfights har inte girlbosses tid för. De är för upptagna med att bygga sin imperium. Avundsjuka, backstabbing och skitsnack går fetbort hos en girlboss.

Är snäll mot sig själv och andra
En girlboss är snäll mot sig själv. Duktiga tjejer som presterar otroligt väl men som inte är snälla mot sig själva kan i min värld inte vara en girlboss. I längden orkar man inte det. Det går åt så mycket energi att klanka ner på sig själv, tvivla på sin förmåga och vara besviken på  sig själv att det fullkomligen äter upp den tid man behöver lägga för att bli en girlboss. Allt detta gäller även andra. Småaktiga kvinnor med vassa armbågar göre sig icke besvär hos en girlboss. Bitchighet är dessutom så 2007. Det finns plats för oss alla att lyckas. Världen är inte fast i små rutor där varje person har exakt en viss storlek att röra sig på. Gränserna kan vara flytande, ibland är ens ruta större och ibland mindre, stundtals flyter ens ruta ihop med andras ruta och tillsammans växer de sig stora. Systerskap! För mig är det ett nyckelord att följa om man vill bli sin inre girlboss.

Power
En girlboss har en inre styrka som är amazing! Om hon faller, klättrar hon upp igen. Hon kämpar på trots att ingen tror på henne, för hon tror på sig själv. Hon vågar misslyckas, hon tar plats och hon kräver sin rätt. Det kan vara svårt att känner power men när man gör det är det sagolikt. Jag känner power i rättegången när jag pressat vittnet exakt där jag vill ha hen. Men jag känner lika stor power när jag frågar en förvirrad liten man om han behöver hjälp med vart han ska. Alla händelser som ger mig en powerkänsla förvaltar jag väl. Det handlar inte om att bli kaxig eller självgod. Snarare tvärtom. När jag känner power har jag inget behov av att jämföra mig med andra, klanka ner eller tävla. Man blir liksom självsäker och bestämd på sitt eget värde, men man blir samtidigt snäll och ödmjuk inför andra.

Behandlar sig själv som en drottning
Jag älskar att unna mig. Om jag fick skämma bort mig själv varenda sekund av livet hade jag gjort det. Och jag försöker göra det varje dag, i stort och smått. God köpkaffe på väg till jobbet om morgonen fick en dålig start eller ett nytt läppstift om jag ska iväg på ett event. En belöning när jag nått mitt mål. Alltid. Det är så viktigt att fira sin framgångar oavsett om det var att man äntligen startat aktiebolag eller kommit ur sängen efter en depression. Fira dig själv. Du är fantastisk och egentligen borde en brittisk gosskör följa dig vart än du går och sjunga med ljusa små stämmor i en hyllning till dig. För my oh my vad du är bra! Det handlar inte om att alltid köpa saker, det handlar om att alltid rå om sig själv. Te med lite extra honung, tända ljus och en god bok. Finporslin på en onsdag. En massage efter en slitsam vecka (OBS, gratis om du ger din partner hundvalpsblick). Sovmorgon. En härlig joggingtur en krispig höstmorgon, om det är din grej eller en timme framför the Real housewives of Beverly hills om det är mer din grej.

Vad säger du, kommer du bli din inre girlboss nu?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x