Boktips: Lean in av Sheryl Sandberg

lean in
Lean in av Sheryl Sandberg är en riktig powerbok. Sheryl är VD på Facebook och boken handlar om kvinnor, karriär och viljan att satsa (to lean in). Boken är skriven av en amerikanska och det lyser igenom. Vissa av de argument, exempel och påståenden som hon skriver ner kan kännas väldigt gammalmodigt och lite 60-tal för en svensk läsare. Men å andra sidan gör hon väldigt intressanta iakttagelser kring hur män tar för sig och kvinnor mer väntar på att det ska komma självmant till henne. Och när chansen kommer till kvinnan har hon en tendens att ”lean out”, att tacka nej, se problem och ”inte ska väl jag”. Istället menar Sheryl att kvinnor måste lean in, tacka ja och satsa för att nå fram i karriären.

Det är dock en väldigt intressant och spännande bok på så vis att man får följa Sheryls karriär. Hur hon hamnade på Google, hur hennes tankar gick när hon sa upp sig och hur hon hamned på Facebook. Det är också intressant att läsa hennes tankar om ledarskap, vad hon gjort rätt och vad hon gjort fel. Hon, så som många andra kvinnor, jonglerar även barn, hem, äktenskap, karriär och alla där emellan. Det är befriande att få läsa hennes ärliga berättelse om hur svårt det där livspusslet faktiskt kan vara. Det är på många sätt en feministisk bok och sätter fingret på det olika villkor som råder på arbetsmarknaden för män och kvinnor. Det är inte en wow-bok som stannade kvar när jag läst klart, men jag tror det är en viktig bok likväl. Är du intresserad av karriär och i behov av en kvinnlig förebild tycker jag definitivt du ska läsa den. Du hittar den här.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x