Keeping it real om Kenzo för HM

kenzo hm
Det här är en fantastisk klänning från Kenzo för H&M! Verkligen! Den är ett riktigt smycke. Men oj vad den här klänningen skaver i mig. Det är en klänning från HM, från det senaste designsamarbetet med Kenzo. Klänningen är, trots Kenzotagen, ändå en HM-klänning. Den är i 100% polyester och prislappen är på hisnande 3999 kr. Alltså 4.000 kr för en polyesterklänning från HM!

Varför skaver detta i mig? Det känns som ett sånt jäkla krängande! Jag har inga problem med att någon lägger 4.000 kr på en klänning. Jag hade gladeligen gjort det själv. Men då ska det vara kvalité. Om du har så mycket pengar att lägga på en vara så kan du hitta exklusiva blusar i siden, kashmirtröjor, slitstarka skor och väskor i fint läder med ett gediget hantverk. Jag är mycket intresserad av att veta var klänningen är gjord. Kostar den 4.000 kr för att den är gjord i ett europeiskt skrädderi med goda villkor för arbetarna. Eller kostar den enbart 4.000 kr för att det i nacken står fem bokstäver som säger Kenzo? Är även den här klänningen gjord i Pakistan eller Kina?

Lägg sen till att den här klänningen kommer i storlekarna XS, S och M. That’s it! Det är helt sjukt! HM har kampanjer som ska visa att de är för mångfald, jämställdhet och kroppspositivism, men tydligen inte när det kommer till designsamarbeten. Tog pengarna slut och det var stört omöjligt att göra en klänning med 2 cm tyg till i midjan? Eller bör större tjejer helt enkelt inte bära denna klänning? Alltså, jag hade varit sjukt snygg i den här klänningen. Men det verkar varken HM eller Kenzo tycka. Och mind you, jag har pratat med min vän som är fab fab fab designer på Whyred och hon säger att det är absolut skitsnack att det skulle vara dyrare att göra kläder i något större storlekar. Som jag kan se så sträcker sig de andra storlekarna upp till stlk 42 men inte mer.

Det finns något patetiskt i att kränga en HM-klänning för 4.000 kr enbart för att det är ett Kenzosamarbete. SÄRSKILT med tanke på att du kan köpa en riktig Kenzoklänning, i 100 % ull, för 450 euro som ju är cirka 4.000 kr. Spar dina pengar och köp åkta design i god kvalité med bra materialval. Jag förstår att designsamarbeten får kosta lite mer än ett vanligt H&M plagg, men såhär mycket pengar är helt sinnessjukt.

Här kommer en lista på sagolika grejor du kan få för 4.000 kr.
En klänning från Filippa K – 2.400 kr
Lyxiga läderballerina från Chloé – 3.999 kr
Cape från Ralph Lauren i ull och polyester mix – 1.995 kr
Klänning från Baum & Pferdgarten i nylon/bomull – 2.399 kr
Klänning från Marimekko i polyester/viskos – 3.350 kr

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Som alltid: Spot on! Själv drar jag på mig en Anna Holtblad i ull som funnits i min garderob i 25 år. Sved i börsen då som 20-åring men den är med än.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

kvalle är dyrt i början men håller läääänge!

Linda
7 år sedan

Håller helt med dig där vilket pris för en klänning från H&M och som du säger har man de pengarna då kan man faktiskt köpa något med kvalitet på istället för något från H&M.
Sen är det ju helt sjukt att jag då som är en storlek L skulle inte kunna köpa denna för man ska inte vara större än än storlek M hur tänkte de där?!
Nej det var dåligt.
Ha en fin Fredag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

i know! så kasst!

Sandra Bergström
7 år sedan

Det här var så jävla bra! Håller med på alla punkter

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Bergström
7 år sedan

åh tack! <3 vad fin du är!

Denize Åkerblom
7 år sedan

Håller med till 110% Frida! Vill även tillägga att H&M’s generella kvalitet på alla olika avdelningar dalat med en hisnande fart. För 10 år sedan levererade H&M mode med kvalitet till ett bra pris tillgängligt för alla, vilket också är deras affärsidé. Idag levererar dem mode i skitkvalitet som närmast kan jämföras med Primarks materialval och sömnadsnivå, trots att affärsidén är densamma. Man ser en grej på hemsidan, tänker åh vilken fin, men sen när man besöker en butik hittar man knappt plagget då det både ser och känns helt annorlunda i verkligheten. Skärpning H&M och bra uttryckt Frida!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Denize Åkerblom
7 år sedan

du har nog helt rätt i det där! Zara måste dock vara den butik med absolut sämst kvalitet! kram på dig och jättekul att du kommenterade det gjorde mig superglad!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x