10 saker jag är tacksam för

Nyckeln till att må bra, om du frågar mig, är att kunna känna tacksamhet. För mig är det otroligt viktigt att alltid fokusera på allt det jag har istället för allt det jag inte har. På så sätt känner jag mig alltid rik snarare än i brist på saker. Då får jag ett liv där jag känner mig tillfredsställd istället för att missunnsamt titta över till den bredvid mig. Det enda sättet att svart på vitt inse hur mycket man har att vara tacksam för, är att lista det. Därför ska jag idag lista 10 saker jag är tacksam för.

Min familj
David och Estrid är verkligen solarna i mitt liv. Jag vet inte hur jag hade klarat mig igenom livet utan dem. De skänker så otroligt mycket glädje till mitt liv. De lyfter skuggor från själen och får mig att känna mig så himla älskad. De ser till att vårt hem är fyllt av skratt. Och oavsett hur dålig dag jag har så blir jag alltid stärkt av min familj.

Barnen
Jag är så tacksam för Estrid och Harry. Att de har varandra och att de är friska. Som jag älskar dessa två barn. De funkar så bra tillsammans och Estrid är en fin storkusin till Harry. Och de är så duktiga. Vi kan ta med dem överallt. Fina fina barn. Tack för att just jag fick dessa barn i mitt liv.

Vårt hem
I fyra år letade vi hus och vi trodde aldrig vi skulle hitta det rätta. Men det gjorde vi. Varje dag tänker jag på hur otroligt det är att vi fick just det här huset. Att det känns perfekt. Som att det var meningen att vi skulle vänta och längta alla dessa år eftersom this is the one. Mitt hem är min borg och det är sannerligen något att vara tacksam för.

Min klädglädje
Jag är så glad för mitt intresse i mode. Att jag inte låter mig begränsas av min kroppsstorlek utan att jag istället tillåter mig att känna mig lika mycket fashionista ändå. Kläder är SÅ roligt och jag älskar att jag har det här kreativa utloppet.

Min kropp
Sen jag började träna med min PT har jag fått en så stor kärleksboost till min kropp. Den är så fin, stark och gör så bra. Tack för att jag är frisk.

Blommorna
Jag har fått ett riktigt trädgårdsintresse detta året och det gör mig så glad. Det är verkligen terapeutiskt att ha en trädgård att gå runt och fixa med. Inget skänker väl sådan glädje som blommor? Det är höjden av lyx att kunna plocka in en färsk bukett från den egna trädgården.

Storfamiljen
Det är MAGISKT att ha mina föräldrar och min syrra med familj på promenadavstånd från vårt hus. Det är den finaste gåva vi kan ge till våra barn att de har sin storfamilj så nära. Både geografiskt och emotionellt. Estrid har ett rikt liv med alla dessa personer i sin närhet. För en mamma finns det inget viktigare. Och mina föräldrar ställer alltid upp. De säger aldrig nej. Vad vi än behöver hjälp med så finns de vid vår sida. Det är få förunnat och något jag är mycket tacksam för.

Skanör och Falsterbo
Jag kan inte förstå att vi får bo här. I detta sommarparadis som människor vallfärdar till. Att denna beryktade strand är ”vår” strand. Människor sitter i milslånga bilköer på sommaren för att komma hit, men vi hoppar bara på cyklarna och åker ner. Och doppen vid jollebryggan då! Varje gång jag har doppat mig och sitter på bryggan för att torka ser jag ut över Öresund. Jag ser Öresundsbron vid horisonten och om vädret är klart ser jag Köpenhamn. Milsvitt blått hav och en blå himmel. En och annan rofylld segelbåt som glider där ute. Och detta får jag kalla mitt hem! Blir tårig varje gång.

Mitt arbete
Tänk att jag blev det jag drömt om sedan jag var 10 år gammal och att jag får arbeta med precis det jag alltid velat. Mitt arbete skänker mig sådan tillfredsställelse. Det är fartfyllt, emotionellt, dramatiskt, engagerande, utmanande och väldigt roligt. Och så skrattar jag så mycket med mina kollegor. Det är viktigt för oss som jobbar med så mycket trauma.

Feminismen
Ja, det gör mig tacksam att jag är feminist och att jag brinner för att föra ut feminismen. Det har gett mig så många öppna dörrar och ett stort systerskap att luta mig mot. Viva la feminism säger jag!

Ta dig tiden att fundera igenom allt du är tacksam för. Gör en egen lista. Om du vill, får du gärna lämna en kommentar här nere på vad just du är tacksam för. Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x