Hur står det egentligen till med integrationen?

feministisk festival-2
I Måndags hade Liberalerna i Skåne något som vi kallar Skåneråd. Där gick vi igenom vårt nya integrationspolitisk program. Det är ett otroligt bra integrationsprogram och jag, som alltid varit intresserad av integrationsfrågor, är lättad och glad över att det blivit enklare att prata om dessa frågor. Det som får mig att vilja skriva mer om vårt förslag till er, förutom dess briljans, är det amerikanska presidentvalet. Det har blivit så uppenbart att folk röstar på den som utlovar förändring. Egentligen strunt samma vilken förändring som ska ske, resultatet ska alltid bli detsamma. Det ska bli som förr. Folk missnöjesröstar när de inte känner sig hörda av politikerna. Vi såg det med Brexit, vi har sett det i Sverige med SD och jag oroas över att vi snart ser det i Frankrike med Le Pen. Det som debatten alltid återkommer till är frågan om invandring och integration. Världens utveckling gör mig än mer övertygad om att det som behövs i världen är mer liberalism och feminism.

Liberalernas nya program går under slogan ”stärk individen och motverka parallellsamhällen”.  Jag tycker den utstrålar liberalism och feminism, precis det jag vill se mer av i vår värld. En liberal integrationspolitik ger var och en de verktyg som behövs för att växa. försörja sig själv och fullt ut delta i det svenska samhället. Den innebär också att vi fortsätter ta vid där liberaler i över hundra år kämpat för kvinnans frigörelse. Därför får frågan om heder en stor plats i detta programförslag och det glädjer mig. I mitt yrke träffar jag flickor och kvinnor vars liv starkt blivit begränsade av familjen som kollektiv och deras krav på flickans beteende. Därför föreslår Liberalerna att det ska införas ”Lex Fadime”, en straffskärpning för brott som begås med hedersmotiv. Så viktigt tycker jag, men detta måste gå hand i hand med att görs en ny nationell kartläggning om hedersproblematikens omfattning. Idag är det ett stort mörkertal och det blir svårare att bistå med hjälpinsatser om man inte vet var de ska riktas.

Jag är feminist för alla flickor och kvinnor och så länge någon lever i förtryck måste jag ställa mig upp och säga ifrån. Kämpa för deras frihet, motarbeta förtrycket och systerligt stå vid hennes sida och inte vika undan för vare sig självutnämnda moralväktare eller vänsterns kulturrelativism.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x