Hitta rätt BH och nå nya höjder

hitta rätt bh-1
Det var ju fasligt vad många av er som inte vet hur ni ska hitta rätt BH. Fear not, jag var en av. Efter viktuppgångar och nedgångar, graviditeter och amning, ålder och tyngdkraften ser vi inte ut som när vi var en 75B. Men många håller kvar vid sin gamla storlek år in och år ut. Men tro mig, det finns en väg bort från dubbelbröst, skav, onda axlar, dåligt stöd och ont i ryggen. Det heter ”hitta rätt BH” och jag lovar det kommer ta dig (och möjligen dina tjejer) till oanade höjder.

Om du har noll koll på din BH-storlek föreslår jag att du går till en underklädsbutik. Bor du i Malmö med omnejd rekommenderar jag att du går till butiken La Leia eller Twilfit mitt emot Hansacompaniet. Så duktiga på bröst, BH och storlek. För det handlar inte bara om rätt storlek, de visar dig också hur mycket eller lite du ska spänna axelbanden, vilken av hyskorna du ska använda och hur brösten ska vila u kuporna. Detta är då steg 1. Steg två, när du vet din rätta storlek är att inventera där hemma. Bort med det som inte passar. Vad behöver man då i BH-väg?

Detta är ju såklart individuellt. Det finns ju otaliga modeller så som balconette, push up, ovaderade kupor, stay up och t-shirt BH och här väljer du exakt just det som du själv trivs bäst i. För egen del gillar jag t-shirt BH, ovaderade kupor med bygel och balconette. I trosväg vill jag gärna att de ska vara höga i midjan. Men här är smaken som baken och du väljer själv. Om du känner dig helt lost vill jag ändå slå ett slag för t-shirt BH. Utan hårda sömmar och ger ett mjukt intryck under en tight topp. Här föredrar jag att ha en vit, en svart och en hudfärgad. Det är liksom underklädernas basgarderob. För det fall jag köper matchande trosor köper jag gärna två, tre stycken för de tvättas och slits snabbare än själva BH:n. På så sätt blir det matchande en längre tid och du slipper en totalt urtvättad trosa till en finare BH.

Setet på bilderna köpte jag på Lindex och de är så himla vackra. Ljust rosa/aprikos och BH:n är ovaderad men med bygel och trosorna är höga i midjan. Mina bästa modeller med andra ord. I underkläder med fel storlek kan jag känna mig så ful. Som en kassler. Det kläms, trycks ut och känns så vansinnigt osmickrande. Underkläder i rätt storlek ger motsatt effekt. Man känner sig himla fin. Så det får vara slut på att köpa trosor i stlk M bara för att du inte vill köpa i stlk 44. Är din storlek 44 så köper du i den och din bak kommer tacka dig.

Vad lär vi oss av detta? Det sitter i storleken och när du hittat den kommer underklädershopping bli en fröjd!
hitta rätt bh-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Fin inifrån och ut! Skööönt.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x