Boktips: Hunden av Kerstin Ekman

hunden-1
God morgon god morgon!
När du läser detta sover jag förhoppningsvis fortfarande. Morgondagen spenderades med stora bloggligan som tillsammans gick på julbord. Och några av oss valde att bo på hotell, jag också såklart. En staycation, lite flärd och hotellfrukost är ju right up my alley. Därför har jag tidsinställt det här inlägget. När jag kommer hem senare idag kommer jag redigera alla bilderna från julbordet så stay tune ikväll när stora bildbomben levereras.

Men nu till mitt boktips. Jag fick den här boken av min granne Charlotte och den är så lustig, märklig och fin. Allt på en och samma gång. Det handlar om en liten valp som kommer bort från både mamma hund och husse och matte. I sin ensamhet får hunden lida sig igenom hunger, en smällkall vinter och sakta börjar instinkterna vakna till liv. Han (jag tror det är en han) jagar, blir stark och modig, möter våren, solen och den levande naturen. Tiden går och ett svagt minne om trygghet finns begravt djupt i honom. En dag möter han åter människan och en resa präglad av ömsinhet, kärlek och respekt inleds.

Egentligen helt galet att en bok skrivet ur en hunds perspektiv kan vara så fängslande, men det var den verkligen. En jättefin bok och det första jag läst av Kerstin Ekman. Och vilket språk hon skriver med, helt fantastiskt!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Den här blev jag ju väldigt sugen att läsa nu – Kerstin Ekman står i bokhyllan där hemma (inte denna dock), men jag har faktiskt inte läst något av henne. Än.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

ja läs! du får gärna låna den av mig om du vill!

Petra
Petra
7 år sedan

Jag har läst boken också, en jättefin liten berättelse. Jag har lyssnat på Kerstin Ekmans tre böcker i serien Vargskinnet. 50 timmar ren njutning! Hon skriver fantastiskt och Helena Brodin är lika fantastisk som uppläsare.

Vad dålig jag är att kommentera hos dig. Förlåt! Idag klickade jag hem Tigerklänningen du tipsade om i inlägget nedan. Tack för tipset! Och tack för en bra och inspirerande blogg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
7 år sedan

men visst var den så mysig! gud vilket bra tips! den serien kände jag inte till men jag är på jakt efter en bra ljudbok! var hittar jag den? jag är sån nybörjare på ljudböcker!

Jag vill också säga att jag älskar alla era kommentarer. Man lever ju för dem! =) de betyder verkligen allt. Och så ÄLSKAR jag att du köpte tigerklänningen. Om du får för dig att fota dig i den så får du hemskt gärna maila en bild till mig. Så nyfiken på hur den ser ut live.

Tack för en fin och underbar kommentar!

Petra
Petra
7 år sedan

Kerstin Ekmans triologi har jag lyssnat på genom storytel. Att cykla till jobbet, städa, stå i köer på affärer osv är så mycket lättare när man kan lyssna på sin ljudbok!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
7 år sedan

tack för återkopplingen! ska kolla upp prick exakt nu!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x