Julpyssel för liten och stor

Känner du dig pysslig? Jag är jordens minst pyssliga människa. Men jag vill gärna vara en händig, kreativ person. Jag är nog både för otålig och har för lite tid. Här är iallafall åtta fina julpyssel som passar både vuxna och barn. Och de verkar enkla, så att även jag skulle kunna klara av att göra dem. Och du, om du gör något av de här pysslen får du gärna skicka bild till mig och visa!
1
Pimpade blockljus
Det här gillade jag verkligen! Ett pyssel som verkligen hade passat mig. Inte så tidskrävande och väldigt enkelt. Ett snöre, lite grönt, en blomma och ett blockljus. Du lär göra julbordets vackraste dekoration.
2
Ätbara presenter
Hur fint är inte detta? Perfekt till alla gå-bort presenter och liknande som man ska få fram under julsäsongen. Det är såklart briljanta Linda (Call me cupcake) som står bakom recepten.
3
Kreativ kakstämpel
Om du vill pimpa dina kakor, men inte har tillgång till en bakstämpel, kan du alltid använda undersidan av ett gammal glas. Jag ÄLSKAR detta! Så så smart!
4
Pynta pepparkakor (bildkälla här)
Är du riktigt ambitiös kan du såklart baka pepparkakorna själv och sedan dekorera dem. Det hade jag aldrig orkat med. Så jag hade gjort en liten fuling. Köp klart och pimpa upp dem lite själv. Men min advokatkollega Agneta, hon är inte klok, förra året gjorde hon Downton Abbey som pepparkakshus. Herregud! Vilken kvinna!
5
Pärlplattsbonanza
Åh, jag älskade att pärla plattor när jag var liten. Estrid är för liten i år men nästa år, då ska vi nog göra sådana här små pärlplattsverk. För de är så galet söta tycker jag.
6
Gör din egen gloria (bildkälla här)
Jag dör så fint det här är. Jag ser mig själv bo i en skånelänga med sådana här hemmagjorda  glorior i vart fönster. Mycket stämningsfullt.
7
Tumma egna julkort
För dig som inte har tummen mitt i hand (hehe) behövs det bara lite färg och en svart penna kan man skapa dessa megagulliga julkort.
8
Julkulskrans (bildkälla här).
Det här ser lätt ut, men jag hade fått psykbryt. Det här är över min förmåga och mitt bristande tålamod, men eller hur ser det fint ut? Jag tänker att den här kan ju varieras i all oändlighet bara genom att använda olika typer av kulor, färger osv. Himla kreativt!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sandra
7 år sedan

Underbara tips! Har rätt lite julstämning i kroppen just nu så lite julpyssel kanske hade kunnat hjälpa mig på traven!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sandra
7 år sedan

Jag försökte pyssla med Estrid igår. ALLTSÅ SHUT UP vad jag var sämst pysselmamma. Fick panik av tanken på att ”allt skulle bli så fult och kladdigt” om hon gick loss så det slutade med att jag pysslade och hon satt bredvid och pillade med piprensare. Förhoppningsvis var hon nöjd men jag kände mig som en sån jävla solsidan-mamma! =)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x