Såhär skapar du en bra blogg

såhär skapar du en bra blogg
Alla mina vakna minuter kretsar kring vad som gör en blogg bra. Några av er som läser har egna bloggar och du kanske funderar på samma sak, och därför tänkte jag gå igenom det som jag tycker gör en blogg riktigt bra.

1. Snygg blogglayout
Om en blogg är ofixad, opersonlig eller med en ouppdaterad look blir jag direkt ointresserad. Idag, om en blogg ska bli stor, krävs det att blogghemsidan är riktigt snygg. Det ska finnas möjligheter att dela, finnas organiserade kategorier och en clean text. Här tycker jag amerikanska bloggar har gått om de svenska bloggarna rejält. Deras blogghemsidor är så himla proffsiga. Kolla bara in min nya favvis Gal meets glam.

2. Bra bilder
Samma sak här som i punkten ovan. Jag blir så ointresserad om det bara är små mobilfotade bilder i dålig kvalité. Med det sagt, du kan fota helt och hållet med mobilen och ändå få snygga bilder. Lär dig enkel redigering så du kan ljusa upp bilden, lägga på lite kontrast och öka mättnaden så färgerna blir mer framträdande, då har du kommit en bit på vägen.

3. Regelbunden uppdatering
När en blogg hoppar lite hit och dit slutar jag ofta läsa. För när bloggaren är inkonsekvent i när hen uppdaterar så glömmer jag tillslut bort att gå in på bloggen. Du behöver inte ens blogga varje dag, men jag som läsare ska kunna förvänta mig att du publicerar exempelvis onsdagar, fredagar och söndagar som du sagt. Detta är främst för dem som vill driva bloggen som ett jobb och då måste man nämligen betrakta den och behandla den som en blogg. Om du hade levererat i tid på ditt jobb måste du göra detsamma med din blogg.

4. Outfitbilder
Jag älskar bloggar som har outfitbilder. Det behöver inte vara en renodlad modeblogg men att då och då få en outfitbild är så himla härligt. De bloggar som levererar det står alltid i extra hög kurs hos mig. Jag borde leverera fler outfitbilder jag också? Vad säger du? Vill du ha mer outfits?

Det finns även en del saker som för mig går fetbort, nämligen:

1. Medveten provokation
Åh lord, detta är SÅ 2012. De bloggar som försöker bli stor genom medveten provokation är så genomskinligt och jag blir omedelbart avtänd på bloggen. Va dig själv, sen kanske det likväl provocerar någon, men det kan man inte göra något åt. Men de som medvetet skriver saker som är provocerande, och man förstår att det är för att de tror det ska ge fler läsare, deras bloggstrategi är inget för mig!

2. Skrytmånsen
Det är HELT OK att berätta om något som gått bra i ens liv. Det är välkommet! Men de som bara skryter och försöker skapa en bild av det perfekta livet, de är bara dryga.

3. Klagomuren
Samma sak här, man får gnälla av sig i sin blogg också. Men de som bara klagar på andra, eller sin kropp eller vad det nu må vara, jag står inte ut. Jag kan inte låta dem stjäla min energi. Den är dyrbar och bäst spenderad på något mer givande än andras eviga klagolåt.

Vad tycker du gör en blogg bra?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Christin - Midis
6 år sedan

Håller absolut med i allt, även om jag saknar en liten punkt (även om det kanske säger sig själv). Själen i bloggen. Man kan ha en sån himla snygg och välarbetad blogg – men som kunde vara skriven av vem som helst. Det som gör att jag stannar hos en blogg är nog känslan av att jag kommer hem till någon. In i vardagsrummet liksom. Så ibland läser jag riktigt fula bloggar, hehe, men där personen bakom lyser starkt. Sen gillar jag det klassiska dagboksformatet, även om de inläggen såklart är mer välarbetade (och bör vara!) idag. Bra bilder tycker jag också är viktig(ast). Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin - Midis
6 år sedan

Ja men såklart, det har du helt rätt i! Bra input!

Irene
6 år sedan

Texten. Alltid det skrivna ordet. Jag gillar bloggar med en personlig stil, där man lagt sig vinn om att formulera sig på sitt eget vis.

Bilder är roligt, men inte 14 bilder i rad av samma blommma/kaka/ljusstaket/valfri sak.

Sen håller jag med om att en viss regelbundenhet i uppdateringar är bra (där fallerar jag själv emellanåt, men jag ser bloggandet på ett annat sätt än du).

Jag är lite ute efter känslan att någon bjuder in mig en stund i deras liv.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Bra punkter du radar upp, jag håller helt med dig!

Angelica
Angelica
6 år sedan

För min del klarar jag inte när d blir för tillrättalagt. Jag har följt olika bloggar länge o när man månad eft månad (år) enbart ser välkammade barn o blomsterarrangemang då tröttnar man. Jag tycker också att en del överdriver o lägger upp överdrivna kaosbilder. Det är denna balans du lyckas med.
Jag tycker att du har hittar din ton perfekt. Ibland är d som att du skriver brev t mig o d ipersonligs i kombination m inredning, mode, skönhet är d jag söker. Du erkänner också när d är kämpigt p ett lagom sätt för d är ju så livet är-snärjigt för d mesta.
Jag hittade din blogg av en slump o jag är så glad gör det! Du förgyller verkligen mina dagar o jag är helt säker på att du kommer att segla upp som en riktig stjärna på blogghimmelen!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

Men tack vilken fin kommentar Angelica! Det var verkligen fina ord du skrivit och jag är så glad att du uppfattar min blogg precis så som jag vill att den ska uppfattas. Tack för att du läser! Kram!

Caroline
6 år sedan

Tack för tipsen Frida!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

<3 you're welcome!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x