Ibland känns det som att jag räddar världen

ibland känns det som jag räddar världen-1
Ibland känns det som att jag räddar världen. Att arbeta mot våld i nära relationer är som ett arbete som aldrig har ett slut. Det är en aldrig sinande ström av kvinnor och barn som blir slagna av en man. Män som förföljer, kontrollerar, plågar, förgriper sig på, slår, hotar, förnedrar och dödar kvinnor och barn. Mäns våld mot kvinnor är en världspandemi som drabbar kvinnor i alla åldrar, länder och samhällsklasser. Många av dessa kvinnor är otroligt maktlösa. De är i deras mäns våld. Han kan skrämma dem, manipulera dem och bara rent allmänt göra tankarna röriga. Men han kan inte påverka mig.
ibland känns det som jag räddar världen-2
Jag är inte rädd för dessa män. Ej heller imponerad eller kuvad. Jag är den okuvbara kvinna dessa män älskar att hata. Och som de hatar mig i rätten när de märker att jag inte blir påverkad av dem. Den makten jag känner då är en makt som fyller varenda cell i min kropp. Då finns det bara att kämpa för min klient. Jag måste vara otröttbar för processerna kan vara långa och snåriga. Jag måste orka vara stark och modig i en process som faktiskt är läskig och har en stor insats. När de då går vägen är det den bästa känslan. Idag fick jag ringa en klient och berätta att barnen inte behöver träffa den andra våldsutövande föräldern mer. Att få lämna sådana här solskensbesked är värt mer än vad det finns guld på jorden.
ibland känns det som jag räddar världen-3
Idag firar jag små och stora framgångar på jobbet. Jag har slängt mig i soffan och lyssnar på Nina Simone och Billie Holiday, Ljusen är tända, David nattar Estrid och jag känner mig så bra. För ibland känns det som att jag faktiskt kan rädda världen. Ett litet steg i taget. Såhär känner jag sannerligen inte alltid i mitt jobb. Migrationsärendet har snarare motsatt effekt då det känns som att man inte kan hjälpa en enda stackare. Jag mår också bra för ibland räddar världen mig. Ni har visat mig och David sådan otrolig kärlek och omtanke sen jag berättade om vårt missfall. Jag känner mig så omhuldad och insvept i systerskap att det inte är klokt.
ibland känns det som jag räddar världen-4
Här har ni mig. Glad för att allt slit tillslut kan ge fantastiska resultat. Rättvisan kan verkligen skipas och människor får upprättelse. Jag ska fira mig själv med att köpa något härligt powerplagg. Sara Danius magiska blus står högt upp på önskelistan. Av priset går hela 1.000 kr oavkortat till organisationen GAPF (glöm aldrig Pela och Fadime) som arbetar mot hedersförtryck. En av våra viktigaste organisationer i Sverige.

Ha nu en riktigt njutningsfull fredag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
5 år sedan

Du är så jäkla grym Frida, jobba på och rädda världen lite i taget!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
5 år sedan

tack finaste du! Jag jobbar på!

Maria
Maria
5 år sedan

Heja heja, måste vara en fantastisk känsla när man lyckas.
Lyckliga ska de kvinnor och barn som får dig som företräder dem 💕

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
5 år sedan

Tack, vad fint sagt!

Att vara någons fru
5 år sedan

Älskar jeansen!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Att vara någons fru
5 år sedan

<3

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x