Designa lycka för nuet och njut av allt.

”Happiness is not something you postpone for the future; it is something you design for the present” – Jim Rohn
ny tavla-3

I Sydsvenskan har jag den senaste veckan kunnat läsa om njutning. Människor har fått svara på frågor om njutning och jag blev otroligt inspirerad. Jag är en njutare, en riktig livsnjutare, en som gillar när allt är härligt och när varje dag är njutbar. Jag älskar om någon omnämner mig som larger than life för det är precis så jag vill vara. Jag vill vara en njutningens gudinna som sprider välbehag och glädje.

Jag njuter varje dag, inte alltid hela dagen, men alltid någon gång under en dag. Det kan vara en lyxig köpkaffe på väg till jobbet, en riktigt snygg outfit på jobbet med höga klackar till, finmiddag en vardag, alltid dryck i festliga glas, en skönhetsbehandling eller lite extra omsorg på håret. Jag vill vara en sådan som älskar. Som älskar människor, kvinnor, god mat, män, kläder, vackra ting, litteratur, kultur, inredning och resor. Jag vill liksom vältra mig i njutning. För livet är så kort mina vänner. Det tar ibland bara en sekund för att liv att släckas och jag vill leva. Så många år av mitt liv har varit täckt med ett sotigt lager ångest. Missnöje över mitt liv, mitt utseende, mitt hem och allt annat man kan vara missnöjd över. Komplex har styrt mig och dålig självkänsla har dikterat villkoren för mitt liv. Jag vägrar ha det så igen.

Därför njuter jag. Vissa tycker det är slösaktigt och andra att det är dekadent. Vissa tycker det är tramsigt och andra blir avundsjuka. Men dessa negativa reaktioner påverkar inte mig alls för jag är för upptagen av att njuta. Jag njuter av den solgula rapsen, min dotters varma kind på kudden bredvid min, ett par vackra skor som smickrar min figur, min man som jag älskar så innerligt och min kropp som fungerar. Jag påverkas också av normen av hur en kvinnokropp ska se ut men jag kommer aldrig kunna glömma den fruktan jag kände efter förlossningen. Fruktan över att min kropp för alltid var förstörd. Men jag läkte och blev återställd och för det är jag för alltid min kropp tacksam.

Därför njuter jag. I det stora och i det lilla, i vardagen och i festen, året runt och varje dag. Det finns en hel värld att njuta av och om du bara börjar leta efter njutning kommer du fina den överallt. I saften som skimrar rosa i ett immigt vinglas, i vardagens spagetti och köttfärsås som äts till skenet av tända ljus och en allt för tidig morgon där himlen är rosa och bara fåglarna börjat vakna till. Allt kan göras speciellt utifrån ens egna förutsättningar. Och det är det som är så helande med njutning. Bara du njuter på ditt egna sätt, utifrån dina egna villkor, kommer du se glädjeämnen både här och där i en annars kanske grå vardag. Du kommer upptäcka en vardag präglad av regnbågens alla färger.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
S
S
7 år sedan

Vilket härligt inlägg 🙂 läser gärna mer om hur du skapar njutning i vardagen. Det är nog något jag inte är så bra på och tar gärna emot lite inspiration 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
7 år sedan

Det ska jag definitivt skriva mer om. Mycket mycket mer om. Vi behöver alla njutning!

Maria
Maria
7 år sedan

Inspirerande inlägg ska också bli bättre på att njuta i vardagen, ska börja träna redan idag 💕

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
7 år sedan

Hur gick det med njutningen? Kände du något eller gjorde du något härligt?

Sara
Sara
7 år sedan

Inspirerande! Jag tycker du verkar vara Queen av njutning! (har tyckt innan också att du är bra på att unna dig, även om d ”bara” är ngt litet:))

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
7 år sedan

Haha JA jag är queen av njutning! Och unna mig. Men samtidigt försöker jag ha en balans så att njutningen inte innebär att leva över ens tillgångar!

Carro
Carro
7 år sedan

Så himla bra skrivet! ❤

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
7 år sedan

tack min fina tjej!

Sandra Olsson
Sandra Olsson
7 år sedan

Du är så himla bra! Jag jobbar hårt på att låta mig själv njuta. Min mamma har lärt mig att det är fult. Man ska vara tyst och inte synas eller märkas för mycket tycker hon. Jag kämpar med att ta mig loss från det.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Olsson
7 år sedan

Tack Sandra! <3 Det är bra att du jobbar på det! Din mamma, bless her heart, har ändå fel! Det är inte fult, det är fint! Jag är aldrig tyst, syns alltid och märks väldigt mycket. And I love it! Oftast iallafall!

Angelica
Angelica
7 år sedan

Åh, vilket härligt inlägg! Kom på mig m att le för mig själv för att jag blev så glad för din skull.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
7 år sedan

Tack vad fin du är!

Bess
Bess
7 år sedan

Så vakkert skrevet! Jeg lever ut fra presis samme filosofi 🙂 Hvis det finnes en mening med livet, så tror jeg det er å ha det så fint vi bare kan, på alle måter. Hvis jeg har det godt så får andre rundt meg det bedre, og så får andre rundt dem det bedre, og så videre og videre 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bess
7 år sedan

Det glädjer mig att vi har samma filosofi! =) Jag tror det gör livet så mycket enklare och roligare att leva. Och utstrålar man glädje och positivitet så är det precis som du säger, det smittar av sig till dem runt omkring sig.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x