Aldrig att jag ska gömma mig i vassen

gömma mig vassen
Här är jag. Som min favoritdragqueen alltid säger om ladies som mig, ”thick and juicy”. Men thick and juicy ska, enligt lösnummertidningar, vissa bloggar och i det allmänna samtalet i fikarummet på jobb, gå och gömma sig i vassen. En tjej på insta la upp en träningsbild på sig själv. Hon är grymt snygg och har en riktig donkeybootie och så skrev hon ”slipper gömma mig i vassen i år”. Hon menade såklart inget illa och det var med en skämtsam ton, men jag kunde inte riktigt släppa den där meningen.

Gömma sig i vassen.

Det är ju så man skämtsamt säger om en själv eller någon annan som är tjock eller smal. Den tjocka ska stryka runt i vassen, gömd från de smala soldyrkarna och förpassas som en pestsmittad. Men den smala, hon ska ligga på playan med långa bruna ben och bara vara och njuta av solen. Men tjocka människor ska inte njuta. Inte leva livet. Inte existera som andra människor. Tjocka människor ska gömmas undan så att deras förfärliga kroppshydda inte förstör utsikten för de snygga och smala.

Om jag förstör din utsikt with all my fabulousness så är det ditt problem. Om du stör dig på att jag ser ut som jag gör så är det ditt problem. Du vet inget om mig. Du vet inget om mitt liv. Du vet inget om min insida. För om du stör dig på någon enbart på grund av hur de ser ut så gör det dig till en inskränkt, fördömande och gräsligt nedlåtande person.

Men vad göra om denna inskränkta, fördömande och gräsligt nedlåtande personen bor inne i dig. Svaret är enkelt. Ask that motherfucker to piss off. För ärligt, tror du att jag har tid att glo på dig på stranden? Herregud, jag är allt för upptagen med min unge, min bok, min egen bränna som ska bli jämn och de där envisa sandkornen som hamnat i trosan på baddräkten och gör att saker och ting inte riktigt känns hundra down there. Men om du stryker runt i vassen som en sinnessjuk psykopat, ja då kommer jag sannerligen glo på dig. Om du under stor möda och besvär bytar om från kläder till badkläder under ett tält och står och svajar som lutande tornet i Pisa, ja då kommer jag kolla. Och om du sitter fullt påklädd på stranden och ivrigt stryker svetten från pannan, då kommer jag också glo. Men om du är en helt vanlig person med någorlunda koll på sociala koder så kommer jag inte titta på dig.

Livet är till för att levas och njutas av. Man bara måste acceptera hur man ser ut. Det innebär inte att man inte kan ändra hur man ser ut, men det handlar om att känna kärlek till jaget oavsett hur man ser ut. Min kärlek till mig själv handlar inte om min beachbody, den handlar om andra saker. Just nu ser jag ut såhär. Om ett år på ett annat sätt. Vid min andra graviditet på ett tredje sätt. Men jag är ju fortfarande samma kvinna. Oavsett mina kilon. Jag är everything. En drottning. En gudinna. En thick and juicy supermodel of the universe. Säg mig ärligt, varför ska jag gömma mig i vassen. Nej, det vore ett brott mot mänskligheten att undanhålla all of this.

Kvinna, sträck på dig, köp en fet baddräkt, svep dig i en färgsprakande kaftan, sätt en överdriven solhatt på huvudet och sippa champagne på stranden for all I care. Du är everything. Du är gudinna. Du är supermodel of the universe. BAM!

HÄR KAN DU LÄSA OM MITT HAT MOT BEACH 2017.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Fru Sederblad
6 år sedan

Alltså. Du är så jävla bra Frida och jag tror jag älskar dig lite ❤️!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

men detsamma till dig min sköna böna!

Caroline
6 år sedan

Så bra Frida! Sådär känner jag också, men för mina ben. Vill helst inte till stranden och det krävs mycket pepp för att visa mig. Jag utgår alltid ifrån något negativ när någon tittar på stranden. Men du, jag ska banne mig köpa en fab kaftan! Och äga det!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

ingen skulle glo på dig!!!! och om de glor är det för att du är oförskämt snygg. men då får man skylla sig själv att folk glor! kör nu en kaftan! färgsprakande och gärna med lite sparkle! och en stoooor hatt!

Anette
Anette
6 år sedan

Älskade bästa Frida. Kloka ord. Älska den du är och livet blir roligare/bättre/tryggare.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

japp, helt rätt!

Em
Em
6 år sedan

Bäst är du , sån jävla stjärna! 🌟BAM🌟

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Em
6 år sedan

tack! vad fin du är Em!

Susan
6 år sedan

Hear hear!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

puss!

Sandra
Sandra
6 år sedan

Word sister! Som sagt vem tusan har tid att glo på andra? Eller, glo kan man ju göra, rent objektivt, men att sen döma det man ser skulle aldrig falla mig in. Och det antar jag gäller för andra gentemot mig också, titta gärna men tänk på något annat än bedömning. Det blir roligare så.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

jag är allt för självupptagen! =)

Finurliga fröken
6 år sedan

Sitter och gråter när jag läser din text. För att jag helst gömmer mig året om. För hela mitt värde sitter i min kropp och min vikt. Varför det blev så vet jag inte men jag vill helst inte att någon ska se mig. Med eller utan kläder. Att bada är omöjligt för mig.
Fantastiskt vilekt viktigt och stark inlägg. Tack!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

Nu ska du lyssna noga på mig! Jag gick in på din blogg och tittade på bilder av dig. Och vet du vad jag såg!? En helt normal, vacker, smart och fin kvinna! Det var det enda jag såg. Du kan inte låta detta kroppsmonster ta så mycket av din energi. Det är slöseri med på livskvalite och kvinnokraft! Skriv gärna till mig igen så ska jag peppa dig! Vi har ett stort systerskap här på bloggen! Kram!

Caroline
Caroline
6 år sedan

Du e BÄST Frida! 👏🏽❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

tack!

Falling into selflove
6 år sedan

Åh åh åh vad jag älskade detta inlägg från början till slut. Precis vad jag behövde höra, behövde läsa. Jag behövde detta. Går under av all smalhets i samhället samtidigt som jag försöker gå upp i vikt och att bli frisk från min ätstörning, men det är så himla mycket svårare pga allt samhället säger till oss. Man är dålig om man gör så, eller så, den och den gick ner 700 kg av att leva på bönor och man ska gå bort sitt fett och se smal ut jämt och viktuppgång är tvärt förbjudet att tänka på och mackor är så jävla förbjudna, samma sak att inte leva på proteinpulver eller äggvitor. Är så trött på smalhetsen och bantningskulturen i vårt samhälle- att läsa ditt inlägg var som att ANDAS UT för första gången på länge. Jag är inte ensam om att vilja tycka om mig själv som jag är, i ett samhälle som säger att det är det värsta vi kan göra. Vilken powerkvinna och inspiration du är!! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Falling into selflove
6 år sedan

Tack! Åh vilken fin kommentar! Jag försöker gå ner i vikt (då jag på grund av lång tids ätstörningar successivt gått upp) och det är inte lätt. Men sedan en tid är jag inte lika påverkad av min dåvarande ätstörning och nu försöker jag HELA tiden tänka fokus hälsa och inte fokus utseende. Jag tror på att äta all mat, inget är förbjudet, men typiskt onyttigt (läsk, godis, glass, kakor) bör ätas i moderation. Jag äter själv för mycket onyttigt, men jag är fortfarande så påverkad av att äntligen kunna äta vad jag vill utan dåligt samvete. Så jag försöker att inte tänka så mycket på det. Bara vara. Njuta av livet! Let’s stay in touch! Du är också en powerkvinna! Att återhämta sig från ätstörningar är svårt och jag tror att jag aldrig kommer bli helt fri. 15 års problem blir en livsstil snarare än en tillfällig sjukdom. Men sjukdomen styr mig inte längre.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x