Geijersgatan 53, loppis och finfina fynd

geijersgatan-1
Häromdagen var det regnigt och trist väder, men inne i vår stökiga lägenhet kunde vi inte stanna, så vi åkte ut på en liten utflykt. Lunch och shopping på en av Malmös finaste pärlor, Geijersgatan 53, följt av en liten loppisrunda.
geijersgatan-2
Vi skyndade oss från bilen in på kafét.
geijersgatan-3
Estrid övervakade noga vår beställning, för att inte tala om kortmaskinen. Kan bli tredje världskriget om hon inte får trycka på den gröna knappen.
geijersgatan-4
Vi var hungriga och beställde in grillade mackor med sallad. Estrid hade gjort en specialbeställning på macka med skinka och bara lite lite ost.
geijersgatan-5
Det är en så fin idé med kombinationen affär och café. Det blir maxat med inspiration.
geijersgatan-6
Den här vackra gjorde oss sällskap på bordet och jag drömde om att i vår nya trådgård ha enorma buskar av sådana här fina. Hortensia va?
geijersgatan-7
Äntligen kom våra mackor. Och de var himla goda! Vi delade på en latte, ja alla tre! Vi har fått ett barn som med stora hundögon bönar och ber om att få smaka på kaffet. Nu har vi börjat göra en alldeles särskild dryck till henne, kaffesoppa. En liten sked kaffe i ett stort glas mjölk. Men ja, vi får se hur länge hon går på den finten. Efter maten strosade vi i butiken som är lovely!
geijersgatan-8
Men åh jag vill ha allt!
geijersgatan-9
En alldeles perfekt bukett!
geijersgatan-10
Estrid gick med stora bestämda steg mot delen med leksaker. Och jag förstår henne, allt är ljuvligt!
geijersgatan-11
Jag ville så gärna köpa den här drömmiga snögloben som också är en lampa. Men för 500 kr blev jag lite snål. Men vet du, jag tänker på den fortfarande så jag tror vi måste åka tillbaka alldeles snart igen. Den hade ju faktiskt varit perfekt i Estrids nya rum!
geijersgatan-12
Gardeninspo! Jag är SÅ sugen på rottingmöbler och den gröna vattenkannan med mässings… öh vad heter det? Huvud? Sil? Ja du fattar, där vattnet strilas ifrån.
geijersgatan-13
Jag fick med mig något lite från butiken iallafall.
geijersgatan-14
Dock inte denna, även om jag stod och bläddrade i evigheter. Alltså hur fin bok? Som ett konstverk i sig själv. Sen åkte vi på loppisar och visst gjorde jag några fynd. Ska vi ta en titt?
geijersgatan-15
Två underbara böcker med sagor. Estrid ska ha en hylla på två konsoler på sitt nya rum och dessa kommer bli perfekta på hyllan. Jag längtar tills jag ska börja läsa dem för henne. Jag hittade fler böcker.
geijersgatan-16
Nämligen dessa. En bok till min samling av feministisk litteratur. Denna med en marxistisk analys kommer jag nog få läsa med en något kritisk tolkning. Jag ser ändå väldigt mycket fram emot att läsa den. Och så hittade jag Marquez – hundra år av ensamhet. Den ska jag läsa nu tillsammans med Lundströms bokradios alldeles egna bokklubb. Om du är nyfiken på hur den bokklubben funkar kan du läsa mer här.
geijersgatan-17
Jag fyndade den här underbart fina asken…
geijersgatan-18
…fylld med ett memory. Jag ÄLSKADE memory som barn och än idag är jag väldigt förtjust i spel så jag vill fylla vårt hem med spel så att vi alltid kan samlas med barnen runt köksbordet, spela, prata och dricka te. Så mysigt! Lifegåoal!
geijersgatan-19
Jag hittade den här vasen. Jag vet, jag vet, den är på gränsen till hysteriskt kitschig MEN jag har länge varit sugen på denna vas från Jonathan Adler, så det här var ju inte helt fel ute. Och jag tänker att med en modern inredning och en stram bukett av pioner kommer detta mest så coolt ut och inte kitschigt.
geijersgatan-20
Vad fanns egentligen i påsen från Geijersgatan? Jo dessa två gulliga askar med dekaler och klistermärken. Estrid älskar klistermärken och hon är så duktig och tålig i allt detta flyttkaos. Sakta försvinner hennes leksaker en i taget och snart är allt nerpackat, då vill jag ha lite små överraskningar som vi kan ta fram och pyssla med. Min söta gullis. Ni ska bara veta så duktig hon är. Nu funderar jag mycket på att köpa en liten inflyttningspresent till henne, så att flytten till det nya huset verkligen förknippas med något roligt, härligt och speciellt.

Det här var en knippe bilder från en alldeles ljuvlig utflyktsdag, trots att regnet strilade och det kändes höst och inte alls semester.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 år sedan

Älskar Geijers 53 och brukar hänga där en del. Så trevlig personal, härlig inredning , bra för ögat men sämre för plånboken…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

men alltså va? bor du i malmö? ska vi inte ses någon gång?

Anna
Anna
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

I Djupadal, klart vi kan ses!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

men tjohoo!

Angelica
Angelica
6 år sedan

Jag är också där ibland, hade smällt av om jag sett dig m familj där:-)!! Mkt bra loppisfynd tycker jag du gjort också, jag gillar vasen o är helt säker p att d kommer finna sin plats i d nya huset.
PS. Har du läst artikeln i SvD om manlig gråt? -gör det om du får tid över…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

Men Angelica, om du ser mig på stan så MÅSTE du komma fram och säga hej! Det är obligatoriskt att ge mig en kram! <3 Nej jag har inte läst artikeln, kan du länka till den? Kram!

Angelica
Angelica
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Tyvärr, gick inte-redan läst min kvot av online-artiklar p SvD…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

aha ok jag förstår!

Linda
6 år sedan

Vilken underbar butik/café förstår att ni trivs att gå runt där. Kul med loppis och att du hittade lite fynd.
Förstår att ni längtar sjukt mycket nu tills flyttlasset går till ert hus.
Ha en fin kväll
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

så länge sedan vi gick på loppis, men fick blodad tand nu. vill gå hela tiden!

Lena
Lena
6 år sedan

Några tips på bra loppisar i Skåne? Behöver det mesta eftersom vi står i begrepp att köpa fritidshus .

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

nej jag har dålig koll, men himla bra fråga! jag ska göra ett blogginlägg av det och kolla med mina läsare! puss

Irene
6 år sedan

Böcker är fantastiskt kul – jag längtar också tills jag kan börja läsa lite mer ”rejält” för Grynet. Min son (som ju är i din ålder) kommer fortfarande ihåg när han var hemma från skolan och sjuk när han var liten och han fick ligga i vår dubbelsäng och jag läste hela Emil i Lönneberga för honom. En av de bästa stunderna på dagen när man fick läsa godnattsaga tycker jag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

böcker är livet! jag älskar också stunden när man läser på kvällen! jag vill ge estrid hela världen och då ingår ju en kärlek till böcker!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x