Min torsdag till söndag.

Förra veckan hade jag en fullsmockad torsdag till söndag. Så mobilen fick hänga med och dokumentera dagarna. Det började i torsdags när jag promenerade i ett vintersoligt Malmö i blå kappa och brun halsduk. En mycket snygg färgkombination! Kappan finns här (adlink). Allt annat är gamla godingar.

Jag var på väg till Frank Valiant. Mina vänner Hedda och Gustafs supercoola reklam- och kommunikationsbyrå. Jag skulle föreläsa på temat mod och prata om min resa från advokat till influencer, men också prata om ”kvinnan man vill vara” och hur modemod är mod för mig. Jag var faktiskt nervös. Hur skulle massa tech-killar ta emot mig!? Men det gick faktiskt strålande. De var så gulliga och intresserade och vi hade fantastiska samtal om mobbing, osäkerhet, leva i sin sanning och jag blev riktigt rörd av hela situationen.

Efter föreläsningen gick jag på stan och köpte papper, kort och sidenband till årets julklappsinslagning. Jag hittade allt jag behövde på Systrarna Grene. Jag slog ihjäl några timmar på stan, och förresten, hur länge sedan var det inte man liksom bara strosade på stan! Sen mötte jag upp mamma, Estrid och Harry.

Vi var inbjudna till invigningen av nya lekutställningen Mumins ABC på Funnys äventyr. Jag vill verkligen varmt rekommendera dig med barn att besöka Funnys äventyr. Olika lekvärldar, supertrevlig personal, mysig barnteater och ett inspirerande sagotåg som tar en igenom tre olika sagor.

Mark Lewengood var där och presenterade Mumin. Han gav Estrid komplimanger för hennes glittriga diadem med tomteluva på och hon och ja oade och aade över hans glittriga skor och slips. Tre skator som möttes i gemensam kärlek för all things sparkle!

Nu är det fredag! Jag fotade dagens outfit i en tandkrämsprickig spegel och med stora tvätthögen bakom mig. Japp, såhär ser det också ut hos mig! I svarta kostymbyxor och leoblus åkte jag till Malmö igen. Denna gång för att städa ur mitt kontor på gamla advokatbyrån.

Nu sitter en annan i mitt kontor och jag fick sitta på klientsoffan och invänta att alla skulle komma. Vi åt lunch och jag höll tal till chefen och chefen höll tal till mig. Jag fick en superfin present och det kom tårar både lite här och där runt bordet. En era var nu över. Nästan 10 år tillsammans! Det kändes vemodigt samtidigt som jag är så stolt och glad över den väg jag nu valt. Sen åkte jag hem och bytte om.

Dags för storfamiljen årliga julbordstradition. Jag bar denna klänning (adlink), skor från Custommade, rosett från Kappahl och denna väska (adlink).

Jag gick all in på outfiten och tog fram min inre Madicken, Fanny & Alexander och the Holiday spirit!

Vårt årliga julbord intas alltid på restaurang Gästis i Skanör. Anrikt, gott, mysigt och lokalt.

hej hej lilla familjen!

Vi anländer alltid kl 17 eftersom vi äter med små barn. Men det är perfekt. Då är det nästan ingen där och vi äter i lugn och ro. Lagom till vi tagit oss igenom gröten och godisbordet och barnen är trötta börjar det trilla in mer folk och då kan vi avlägsna oss. Perfekt!

Godisbordet!! Givetvis det första barnen inspekterade noga!

Jag är ingen stor julbordsälskare så därför är det helt lagom för mig att gå på ett om året.

Lördagen spenderades på golvet med att packa in julklappar, få iväg Estrid till simskolan och sen åka in till Malmö. Hur årets julklappar blev tänkte jag visa er imorgon.

Jag, David, Estrid, mamma och pappa åkte till Malmö opera för att se Sound of Music. Den får 10 av 10! Den var heeeelt fantastisk! Vilka sångare! När en liten pojke tog en falsetton kunde jag inte hålla mig utan skrek wohoo rätt ut! Hehe! Ja, men jag blir ju så betagen av dessa barn! Jag kan varmt rekommendera er att se denna och det funkar utmärkt med Estrid. Den var precis lite lagom spännande men inte så det blev läskigt. Och så handlar den om viktiga ämnen som mod, civilkurage, nazismen och att gå sin egen väg. Det blev fina samtal efteråt.

På söndagen var spegeln fortfarande lika prickig men vad gör det när man har en underbart snygg outfit. Mörkgrå kostymbyxor och en klar skogsgrön sidenblus från Michael Kors. Håret i en stram tofs och stora silverörhängen på det. Nu var jag redo för att fira tidig jul och Estrids kusins födelsedag hemma hos svärisarna.

Denna soliga söndag kunde jag vara barfota i skorna och vi styrde bilen mot Ängelholm. Vi åt god mat, snicksnackade (för mycket enligt kusinerna som bara ville öppna paket) och öppnade tillslut paketen. Eftersom vi firar jul med min sida av familjen detta år firade vi med svärisarna igår.

Underbara dagar, men gud så innehållsrika. I söndags somnade jag kl 21.00 tillsammans med Estrid och sov som ett litet barn till måndagen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x