Årets julklappar – 2021

Här är årets julklappar. Tre olika slags papper där mintgrönt blev årets accentfärg. Tillsammans med mörkt smutsrosa sidenband och jutesnöre blev det en mjuk och fin känsla. Jag valde att endast dekorera paketen med lite grönt och med torkade apelsinskivor. Papper och band köpte jag på Söstrene Grene.

Jag har dekorerat paketen med tre olika slags kvistar. Grankvist, eucalyptus och någon annan grön som jag faktiskt inte vet vad det är. Jag gjorde torkade apelsinskivor i år. Det är första gången jag testade att göra det. Det var superenkelt men tog längre tid än vad jag trodde. Kanske gjorde jag mina skivor för tjocka? Men det tog iallafall 4 timmar i ugnen på ca 80 grader varmluftsugn. Det var ändå mysiga timmar eftersom en underbar doft spred sig i huset. Hälften av skivorna hamnade på paketen och den andra hälften ska dekorera bordet på julafton.

Här gjorde jag små minikransar av torkade lavendelkvistar från trädgården. Jag snurrade ståltråd till en rund ram som jag sen la små lavendelkvistar på och snurrade fast med mer ståltråd. Sen fäste jag den med bandet och knöt bandet på undersidan av paketet.

Att göra vackra paket är viktigt tycker jag. För det delar in människor i två läger. De som tycker ”att det inte är någon mening eftersom paketen ändå ska slitas upp” och de som lever ett mer passionerat liv. För paketen handlar om mer än stunden personen får den i sin hand och öppnar den. Det handlar om tiden innan när man säker inspiration för årets inslagning. Tiden man tar sig när man slår in paketen. Sakta sippande på kaffe och lyssnande på en härlig podd. Och alla de dagar de så vackert ligger under granen och skapar stämning. Och slutligen, känslan hos mottagaren när detta vackra landar i dens hand.

Som kronan på verket i min feelgood-stund vid paketinslagning, hade jag en stor bukett laxrosa amaryllis. Magiskt är ordet!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x