Ett underbart kök och tipptopp el

köket-1
Vilken njutning att köket är up and running helt och hållet nu. Skåpen är välfyllda, alla saker är rendiskade innan de kom in i skåpen och jag har köpt lådförvaring på IKEA. Nu ligger alla bestick och redskap sorterade och i ordning. Jag börjar hitta snabbt vad jag lagt i vilken låda och alla kokböcker har kommit upp. Vi har SÅ mycket yta! Och jag har gett mig fanken på att ALDRIG gå och lägga mig med ett ostädat kök. För att tassa ner detta kök på morgonen, det är fint och rent och allt jag behöver göra är att sätta på kaffet, då är det njutning på hög nivå.

Elektrikern var här igår och fixade och nu tycks allt funka bra. Det blev en inte allt för dyr affär vilket gör mig både glad och lättad. Alla spottarna i kökstaket funkar nu, dimmer funkar och vi kan nu montera taklampor vid alla uttag.

Äntligen börjar jag få komma till det roliga. Inredningen och fixandet. Jag kollar färgkoder till väggfärgen i sovrummet. Jag är sugen på en mörk matt blå i sovrummet. Egentligen helt crazy med mörka väggar men jag är så sugen på att testa. Tröttnar man kan man ju alltid återgå till vitt ju! Om 2016 var året jag sa ”ja” till allt är 2017 året jag vågade prova allt. Jag hade hittat en magnifik tapet till Estrids rum, en sagolik färg till vårt sovrum och jag kollar färger till tak och garderober i hallen. Davids studio är det som dock är prio. Det måste sättas in ventiler i en kattvind och målas om. Fräschas upp helt enkelt. Blä så tråkigt! Men det måste göras.

Annars då? Jo annars är det fredag och vi närmar oss vår andra helg i huset. Och jag är glad men sliten. Det blir nog filmmaraton för mig och Estrid här idag. Det finns inte så mycket ork över för att vare sig fixa eller vara lekledare. Vi har satt oss i soffan framför en film. Vi kurar under samma filt på vars en sida på soffan. Vi äter russin och nötter och i ärlighetens namn längtar vi mest efter att David ska komma hem så vi kan ha fredagsmys ihop. Jag är glad ska ni veta. Med alla grejor uppe börjar detta verkligen kännas som mitt hem, ja vårt hem såklart. Att vi tillhör. Igår invigde jag min mangel och en barndomsväns mamma plingade oväntat, men välkommet, på dörren för att säga hej. Alltså hur omtänksamt?

Ha nu en riktigt fin helg mina vänner. Berätta gärna om du ska göra något roligt.

Kram!
köket-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Härligt att ni börjar komma i ordning lite.
Här har jag haft ledig dag idag och jag och lill tjejen har lunchat med en vän och hennes dotter.
Sen blev det kräftor och paj till middag ikväll och nu sitter vi och glor på tv med lite tända ljus och myser.
Ha en fin kväll
kram Linda

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x