Min andra hårkonsultation

hårkonsultation-1
Tre dagar kvar! Mitt liv är så splittrat nu. Å ena sidan kan jag bara tänka på bröllop och å andra sidan så fortgår övriga livet exakt som vanligt. Jag var hos fina Rebecca på Koaffyr för min andra hårkonsultation. Givetvis ändrade vi allt i sista stund och ändrade formen på min uppsättning. Efter frisören körde jag hem för att möta Anticimex som gjorde hussvampsbesiktning. Kontrasterna! Samma sak igår. Telefonen plingar oavbrutet med frågor och info om bröllopet men på en sekund försvinner allt det och jag går in i mammafokus.

Jag hämtade Estrid på föris och åkte och köpte bröd i affären. Vad blir det till middag frågade Estrid. Det blir frukost till middag sa jag. Varför blir det inte mat, frågade Estrid? För mamma är trött idag, sa jag. Jag älskar macka, sa Estrid då. I den sekunden kände jag att man kan göra det svårt att vara mamma eller så kan man göra det lite enklare. Ingen dog av frukost till middag. Istället hade vi mys med tända ljus, varm mjölk med honung och äggmackor. Alla var nöjda och Estrid tyckte allt var hemskt tokigt och roligt. Och jag slapp laga middag och kunde krascha i säng vid 21 istället.

Utanför affären igår stod tre unga tjejer, kanske de var 12 år, och sålde hembakade muffins. Jag ÄLSKAR denna företagsamhet och självfallet ville jag köpa en muffin. Men jag har inga kontanter sa jag. Vi tar swisch! utropade de unisont! =) Haha alltså dör. Såklart de tog swisch. Jag sa till tjejerna att de var grymt coola, frågade vad de skulle göra med sina pengar och att jag uppskattar tjejers företagsamhet. Ska ni bli chefer i framtiden, frågade ja? Japp! sa dem. Vi ska bli VD. Då smälte mitt hjärta ner i en feministisk glad pöl. Och jag ville köpa alla muffins, men nöjde mig med en. Estrid tyckte det var hemskt festligt att få en muffins till efterrätt.

Livets kontraster! Och 3 dagar tills dagen som delar upp livet i innan och efter. Innan jag var fru och efter jag blev fru. Det är stort. En av de vackraste kontrasterna i mitt liv.

hårkonsultation-1-2 hårkonsultation-2 hårkonsultation-3 hårkonsultation-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Hannhanna
6 år sedan

Åh, så mysigt med frukost till middag! Jag minns fortfarande de gånger som mamma gjorde så när jag var liten, det var precis som Estrid tycker, tokigt och roligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hannhanna
6 år sedan

åh vad fint att du minns det så. Det gör mig alldeles varm!

Madde
Madde
6 år sedan

Åh uppsättningen ser fantastiskt ut! Kan inte get over hur bra dina slingor fortfarande är!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Madde
6 år sedan

min frissa är magiker!

Eva
Eva
6 år sedan

Åh det kommer bli super fint du har ju långt hår oxå hoppas vi får se bilder av er sedan 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Eva
6 år sedan

ja det har blivit crazylångt. väldigt praktiskt nu när allt ska upp i en stor uppsättning. Och GIVETVIS får ni drösvis med bilder framöver! <3

jessy
6 år sedan

Men åh, det kommer bli super fint ska du se! 😀 Och som kommentaren här ovan vill vi gärna se bilder sedan 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  jessy
6 år sedan

your wish is my command och såklart kommer ni bombas med massa bilder! =)

Madelein
6 år sedan

Härligt haha 🙂 Ska bli kul att se hur allt blev sedan, vilken dag ni kommer ha 🙂 <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Madelein
6 år sedan

ja det komer bli en himla fin dag!

Biggeros
6 år sedan

Gillar även unga som vet vad de vill med livet!! Ibland är det skönt att vara lat och göra det enkelt för sig/ kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Biggeros
6 år sedan

du har så rätt så rätt! <3

natalie
6 år sedan

så härligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  natalie
6 år sedan

<3 <3 <3

Anna
6 år sedan

Vad härligt det var att läsa din post idag 🙂 Älskar det organiserade kaoset du beskriver. Och även jag blev superglad av muffin-historian, alla studier pekar på att vi kommer att ha svårt att hitta chefer framöver. Det är helt enkelt inte tillräckligt många som vill arbeta som chef. Sedan kan vi också läsa att generationen som växer fram nu tror att allting kommer serverat och att vi inte behöver jobba för framgång. Ditt exempel visar ju motsatsen till båda två 😀

Fint att du är en förebild för din dotter och kan säga ”mamma är trött” och anpassa situationen till det. Att lära sig att lyssna på sig själv och inte kräva för mycket är guld!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Visst var de tjejerna så himla inspirerande! Vår vackra och fina framtid bor i dessa powertjejer! Att du skriver att jag är en förebild för min dotter gör mig väldigt väldigt glad. Tack så innerligt! <3

Hanna
6 år sedan

Härliga barn! Livet är liksom inte så komplicerat för dem.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hanna
6 år sedan

Barn är livets bästa! så smarta, finurliga, drivna och härliga.

Amanda Jona [FOTOGRAF]
6 år sedan

Alltså åh, så spännande ju!

Amanda
6 år sedan

Åååh så sjukt kul och spännande<3

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
6 år sedan

Så gulligt när barn säljer :). Sonen och hans kompis sålde armband förut för att ge till behövande, jättefin tanke. Bara det att vissa vuxna är rediga as ibland. En tant gick fram och sa ”ABSOLUT INTE att jag tänker handla av er” :-o. Man blir mörkrädd på vuxna ibland :/. De hade alltså gjort armbanden själva också. Sonen och kompisen gick hem efter ett tag för folk var så otrevliga. :-/

Är som dig handlar gärna av barn och ungdomar 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson

Så himla duktig son! <3 Ja det finns odrägligt folk i alla åldrar. Tråkigt, men jag tänker att det är en del av livets läxa att barn inser detta.

Gabriella
6 år sedan

Åh såå spännande!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

<3 <3 <3

Pia Widlund
6 år sedan

Haha, vilka härliga tjejer, dom hade jag också köpt muffins av! Ska bli kul att följa bloggen närmsta dagarna nu!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

Ja de tjejerna gjorde verkligen min dag!

Amanda
6 år sedan

Btw, lyssnade på det du sa och gjorde några collage för julbord. Hoppas du får någon inspiration <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

åh ska in och kolla asap! <3

Kattis
6 år sedan

Det är ett spännande liv du lever dessa dagar, förstår det känns lite kluvet om dagarna. Men galet fint ditt hår kommer bli och frukost är ju bland det bästa så varför inte äta det till middag!?☺

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Kattis
6 år sedan

livet har varit crazy på sistone! och det sjukaste är att det fortsätter vara crazy. Åker iväg på liberalernas landsmöte i helgen. Men sen ska jag äntligen pusta ut!

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x