Julen gör mig konservativ!

julen gör mig konservativ-1
Såhär dagen innan julen tänkte jag det vore på plats att prata lite om varför jag gillar julen så mycket. För min del är det nog för att jag en gång om året verkligen kan vältra mig konservatism. I vanliga fall är jag oftast inte så intresserad av det konservativa. Jag tycker det är tråkigt med bakåtsträvande ideal och en oförmåga att omfamna det faktum att världen, kulturen och livet hela tiden är i rörelse. Och då företrädesvis framåt.

Men just under julen är jag precis sådär baksträvande och konservativ som jag vanligtvis inte är så förtjust i. Dock bara till en viss extent. Jag kan hoppa över vissa grejor på julbordet, strunta i kalle något år och hoppa över julklappar. Men att man ändå firar jul, adventspyntar och klär granen. Det finns vissa etapper som man bara måste göra till julen känner jag.

Det är tråkigt att julen infaller så dumt i år. Jag har inte alls hunnit göra sådant jag hade velat göra. Baka, pyssla och skicka julkort. Det blev inget sådant i år alls. Särskilt bakningen känns tråkig. Förr om åren har jag alltid följt i min farmors fotspår och försett familjen med 7 sorters småkakor. Gjort eget vörtbröd. I år kommer vi köpa allt. David har inte haft tid att lägga in en endaste lilla sillastjärt.

Den andra delen av varför julen är så speciell för mig är just den magiska biten. Det är så fint att nu med ett eget barn skapa nya traditioner och föra vidare vissa andra. Jag LÄNGTAR tills Estrid får öppna sina paket. Jag ser fram emot hennes ansiktsuttryck när hon packar upp prick exakt det hon önskade av tomten.

Och så julledigheten. En välbehövlig paus i slutet av året. Tid för eftertanke och planering inför kommande års stordåd. Egentid och tillsammanstid. Sovmorgon och tid att laga goda middagar. Böcker. Promenader.

Imorgon går magin av stapeln. Klockan 14 kommer mina föräldrar och Paula och Fredrik hit. Som jag längtar! Kommer du fira jul i år? Berätta om dina tankar kring morgondagen.
julen gör mig konservativ-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 år sedan

Jag ska snart gå till tåget för att åka till Stockholm för att fira jul hos min dotter. Har inte pyntat så mycket hemma, valt ut det som jag tycker är finast, har t ex skippat den lilla plastgranen jag införskaffade när jag köpte min lägenhet. Tänder mycket levande ljus, njuter av hyacintdoft och försöker varva ner. Jag ser mest fram emot att få umgås med min dotteroch hennes sambo och på julafton skypar vi med min son som bor i Japan.
Kram och God Jul till dig och din lilla familj

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

Njut nu av julledigheten på dina premisser och villkor. Då tror jag njutningen blir som störst. Och jäkligt coolt med en son i japan! vad gör han där?

Åsa
Åsa
6 år sedan

Vi monterade ner julen den 22:e – hoppade på en flight till Hongkong. Nu är det julaftons morgon och det lovas 23 grader och solsken. Förrutom vädret blir det glögg och Kalle kl 15 samt Julbord kl 16:30. Expats håller hårt i traditionerna. Mycket mer än vad vi brukar göra.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

Oj vad coolt med hongkong. Hoppas ni har en underbar resa! <3

Irene
6 år sedan

Jag älskar också jul fast jag rensat undan rätt mycket (ingen Kalle, (oftast) inte julmat, inga pepparkakor) men saffransbullar, gran, hyacinter och grönkål. I år hade vi en mycket liten jul med dotter, svärson, dotterdotter och en (speedad) hund. Perfekt! Underbart att se lilla dotterdottern bli jätteglad över klappar, spela spel, äta och umgås. Fast någon midnattsmässa orkade vi inte med.
Hoppas ni hade en riktigt mysig jul!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

God fortsättning min vän! Midnattsmässa låter alltid så fint i mitt huvud, men tanken på att släpa sig dit mitt i natten är bara hiskeligt! =)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x