Min helg i Stockholm

min helg i Stockholm-1
Klockan 06.00 i lördagsmorse körde jag mot solen och in mot Malmö, för en helg i Stockholm. Det går inte ens att beskriva det landskap jag såg. Det låg en tjock dimma som svävade precis ovanför marken och jag tänkte att om sagoväsen någonsin funnits på riktigt så måste det vara nu.
min helg i Stockholm-2
På tåget gjorde jag allt viktigt som att redigera bilder, blogga, läsa och sova. Och så vips var jag i huvudstaden. Just nu läser jag Ebba Witt Brattströms bok om 70-talets feministförfattare. En intressant mer väldigt svårläst bok.
min helg i Stockholm-3
Jag skulle på Liberala kvinnors val kick-off. Vår ordförande, och min vän, Gulan Avci hälsade oss välkomna i fab jumpsuit från Banana republic. Alltså dör för denna jumpsuit. Till vänster ser du Juno Blom. Alltså oj, jag skulle kunna skriva en bok om hur mycket jag tycker om Juno och om hur viktig hon varit för Sverige. Hon leder arbetet i nationella kompetensteamet mot hederskultur. Det finns inget om hederskultur som hon inte vet. Och nu kandiderar hon till riksdagen för Liberalerna. Vilken gåva till vårt parti!
min helg i Stockholm-4
Vi fikade på lördagseftermiddagen och fick en stund att umgås och vända näsan upp mot solen. Helt fantastiskt ljuvligt.
min helg i Stockholm-5
Vi i Liberalerna går till val med en aspekt av integrationsfrågan som inget annat parti lyfter. Nämligen jämställdheten och kvinnans roll. Om man integrerar en kvinna, integrerar man en hel familj.
min helg i Stockholm-6
Vid sen eftermiddag smet jag upp till rummet för att facetimea med Estrid, vila högklackströtta fötter och sen svida om till kvällens middag.
min helg i Stockholm-7
Hej hej, här är jag! Jag är helt in love med mina nya ljusrosa strappy heels (här). Mycket bra köp. De har så pass låg klack att jag kan bära dem en hel dag på jobbet.
min helg i Stockholm-8
Jag älskar verkligen skor och kläder, accessoarer och smink. Det finns något så himla roligt, kreativt och rofyllt att göra sig i ordning inför dagen, eller kvällen med för den delen. Och jag låter mig aldrig hindras av min kropp. Oavsett vad min dagsform är och hur jag känner inför min kropp en viss dag, så har jag alltid samma rätt att få rå om mig som någon med en annan kropp än min. Alla, oavsett hudfärg, kropp, form eller förutsättningar har rätt att få känna sig vackra. Varför ska vissa kvinnor gömma undan sig? Nej, ut med dig och lev det som kallas livet. För det kan vara så underbart.

Efter middagen kröp jag ner i en hotellkrispig säng med livets mjukaste kuddar. Sen sov jag som en stock innan det var dags för dag två.
min helg i Stockholm-9
Först ut var Helene Bergman, feministen, journalisten och författaren. Hon har skrivit den SÅ SÅ SÅ viktiga boken ”Förortens grupp 8” som jag bloggat om här. Hon berättade om sin 50-åriga feministiska kamp och hennes tankar kring det hedersförtryck som växer i våra förorter.
min helg i Stockholm-10
Efter Helenes föredrag hade vi en paneldebatt med Helene, Gulan och mig. Vi laddade Liberala kvinnors alla distriktsordföranden med grymma argument inför mötet med väljarna. Det är dags att alla människor i vårt land tar fighten om hederskulturen nu!

Sen tog jag tåget hem, körde mot Skanör och tittade på partiledardebatten med David. Och det min vän, det är vad jag kallar en grym helg och en perfekt avslutning på en helg i politikens tecken.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 år sedan

Så snygg du är! Älskade klänningen, klackarna och örhängena!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Man tackar man tackar! <3

Pia Widlund
6 år sedan

Va fin du är i klänningen!!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

tack mitt hjärta! vad glad jag blir!

Paulina Gunnardo
6 år sedan

Fyra saker. 1. Älskade, älskade Stockholm (mitt hem). Säg gärna till när du är här igen om du har tid och lust att ses och snacka lite business, jämställdhet och influencerskap 🙂
2. Ebba Witt Brattström, vilken kvinna! Hon är så inspirerande!
3. Jämställdhet för integrationen, Ja! Även om Sverige har en bit kvar så är jag så glad att jag lever här och att jag inte är född på 1930-talet, utan kan dela på föräldraledighet med min man och att det är lika självklart att både han och jag tar hand om hem och familj. Och att våra döttrar får växa upp och har en massa starka kvinnor omkring sig som stärker dom att våga och vilja och utvecklas.
4. Jag ÄLSKAR att du är Body positive och står så självsäkert i spegeln. Jag kom just hem från en galleria där jag kollat på kläder eftersom jag måste hitta en ny garderob efter en andra graviditets. Så seeegt att inte gilla sin spegelbild. Fint att komma in här och påminnas om att vara body positive! Tumme upp för det!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

Förlåt för sent svar! Men såklart måste jag svara! Jag tycker så mycket om hur lika vi verkar vara varandra. Jag tycker det är tråkigt att du inte gillar din spegelbild. Jag undrar varför? Det är som att vi kvinnor inbillar oss att allt annat än vårt utseende från när vi var 17 år är oacceptabelt. Varför kan du inte få gilla din spegelbild? Det innebär inte att du inte kan gå ner i vikt, träna eller äta hälsosamt. Varför måste du spara din självkärlek till när du är perfekt. Det är ju allt annat än självkärlek. Att enbart få tycka om sig själv vid perfektion är att vara stygg mot sig själv.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x