Hedentorp plantskola och Lillaro

hedentorp plantskola och lillaro-1
I söndags hade vi den mest ljuvliga utflykt! Vi tog bilen och styrde den norrut. Det var en strålande sommardag med varma vindar och blå himmel. Vi hade bestämt kompisdate med Simon och Sara och framförallt deras nya bebis. Åh, som jag längtade efter att snusa på denna bebis. Estrid var ljuvlig i blommig blus, sandaler och stråhatt! <3
hedentorp plantskola och lillaro-2
Vi skulle hit. Till en grönskande oas ute på landet. Till ett café som heter Lillaro.
hedentorp plantskola och lillaro-3
Det är ett ljuvlig café fyllt med loppisfynd, hembakt, egen odling som används i matlagningen och en trädgård uppbyggd med små rum, bersåer och kryp in.
hedentorp
Vi beställde saft och lunch. Och saft som serveras med randigt sugrör smakar alltid lite bättre än utan.
hedentorp plantskola och lillaro-7
Jag åt en paj med den här vackra salladen.
hedentorp plantskola och lillaro-8
Sen kom Simon och Sara och lilla bebisen. Åh vad hon är ljuvlig! Precis sådär buttig och gosig som gör att man vill klämma låren och pussa på kinderna. Och doften! Åh, vad hon luktade gott! <3 Vi satt ute i trädgården i skuggan från buskar och träd. Efter lunchen drack vi kaffe. Och jag ville ha förlossningsberättelsen i detalj.
hedentorp2
Man vet att ett café är riktigt bra när det finns en pippis kappsäck som man får bära med sig ut i trädgården och upptäcka fynden där i. Det här cafét var verkligen helt magiskt! Du bara MÅSTE åka dit. Perfekt utflykt för både liten och stor.
hedentorp plantskola och lillaro-10
Estrid var nyfiken på bebisen, men kanske att hon också kände sig lite undanskuffad när mamma och pappa kelade med en annan bebis. Vi hade ett fint samtal om att kärleken i hjärtat aldrig tar slut utan att det bara växer och kommer mer. Och att vi aldrig kommer älska henne mindre. Alltid bara mer. Och som vi alltid säger i vår familj ”jag älskar dig mer än igår, och igår älskade jag dig jätesupermegamycket”.
hedentorp plantskola och lillaro-11
Efter kaffet guidade Sara oss till nästa utflykt, Hedentorps plantskola. Alltså press pause! MY GOD vilken underbar plats. Jag ville ha varenda planta och varenda inredningsdetalj.
hedentorp3
Ägaren till Hedentorps plantskola är utsökt smak. Jag ville gå bananas på krukor men höll i plånboken. Jag kom hem med tre olika sorters fröer, en rabarberplanta och två bevattningskulor (du vet sådana man sticker ner i krukan så de vattnar plantan själv). Ivrig att ta itu med min trädgård började jag rensa vårt stora jordgubbs- och bärland. Bara för att till min förvåning hitta en befintlig rabarber! Så nu har jag tydligen två.
hedentorp plantskola och lillaro-12
Jag vill bara inreda med Tine K rottingmöbler, stora parasoller, grönska och krukor i mustiga färger.
hedentorp plantskola och lillaro-13
Och grönt. Massa grönt. I både växter och krukor. Och terracotta! Men åh, ge mig en av allt!
hedentorp plantskola och lillaro-18
Dagens outfit! Visst är det skönt att man nu bara kan slänga på sig shorts, linne och hoppa i ett par sandaler. Det är frihet!
hedentorp4
En sådan där blålila växt måste vi ha i vår trädgård. Helt magiskt fin! Efter att ha utforskat plantskolan, handlat rabarber och fröer hoppade vi in i bilen igen och körde hem. Denna plantskola är även detta ett riktigt hett utflyktstips! Åk dit!

Helgen innehöll även annat skoj. Vi har nämligen gjort klart våra garderober. Och vilket jäkla hästjobb det var. Vi har slipat, spacklat, grundmålat och målat. Men nu är de klara och det blev riktigt bra. Vi har också fått levererat vårt nya sideboard till hallen. Jag ska bara städa undan det sista i hallen och inom kort kommer det ett inlägg med bilder på resultatet i hallen. Jag längtar efter att visa er!

Ha en riktigt din dag min vän!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x