Låt mig presentera en liten trädgårdsuppdatering

trädgårdsuppdatering1
Igår efter jobbet åt vi picknickmiddag på stranden igen. Det är verkligen otroligt ljuvligt att cykla ner dit, sitta vid vattenbrynet, äta plockmat och titta på barnen när de leker i sanden och förtjusta springer runt som små nakenfisar i vattnet. När vi kom hem gick jag raka vägen ut i trädgården för att pyssla lite. Jag satte på vattenspridaren, vattnade mina krukor och band upp några slingerväxter som växt förbi det senaste snöret. Jag knäppte av några bilder till er. Det har verkligen hänt otroligt mycket i vår trädgård på bara någon vecka. Därför tänkte jag det vore på sin plats med en liten trädgårdsuppdatering. Mina mårbackapelargoner har nu fått flytta ut. I dem satte jag dessa vackra självbevattningskulor (finns det en fackterm?) som jag köpte på Hedentorps plantskola. På den andra bilden ser du vår frukostberså. Under den stora syrenen äter vi helgfrukost i morgonsolen.
en trädgårdsuppdatering-4
Basilikan växer väldigt långsamt medan koriandern har full sprutt.
en trädgårdsuppdatering-5
Här är två små sköra hibiskusplantor som jag fick från min mormor. Dessa ska planteras ut när de växt till sig lite. Kan man ha dem i kruka eller måste de ner i jorden? Vet du?
trädgårdsuppdatering2
Här växt tomater. En planta med gula tomater och en med röda.
en trädgårdsuppdatering-6
Här har jag en spännande växt. Den är så vacker! Men vad är det för något?
trädgårdsuppdatering3
Samma sak med dessa gulliga små blommor. De är i rabatten runt frukostbersån men jag har inte en aning om vad de är. Jag hade blivit så glad om du kunde hjälpa mig.
en trädgårdsuppdatering-11
Åh nu sväller mina knoppar på pinnbusken. Jag längtar, nej alltså LÄNGTAR, efter att de ska slå ut!
trädgårdsuppdatering4
Här är mitt lilla grönsaksland i pallkragar. Potatisarna börjar komma upp sakta från jorden medan sockerärtorna växer så det knakar. I den andra pallen har jag inte sått så mycket ännu. Nu är det tomatplanta, mer koriander och mynta. Jag ska stoppa ner lila basilika, krasse och ruccola imorgon tänkte jag.

Visst börjar det bli fason på min trädgård nu?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anneli
Anneli
6 år sedan

Klängväxten är en Klematis och därunder har du Akleja.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anneli
6 år sedan

åh du gör det igen! Tack tack tack! vad skulle jag göra utan dig! <3

Pia Widlund
6 år sedan

Vilka fina trädgårdsbilder!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

tack min vän! Ja, det börjar bli vår lilla oas!

Linda
6 år sedan

Vad fint du har det i trädgården, så mysigt med trädgård, våran skulle verkligen behöva bli lite mera trädgård, nu är det mest gräsmatta och frukt träd i den bara.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

åh tycker du!? tack! jag är så stolt över vår trädgård. vi vet inte riktigt vad vi håller på med, men vi gör vårt bästa! =)

Anette
Anette
6 år sedan

Aklejor är underbart! Fyll på med sorten ”Black Barlow”
Och klematisen ” Summer snow” (Paul Farges heter den oxå) funkar även i skuggigt läge.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

åh jag älskar att du och annelie har sådan trädgårdskoll så ni kan hjälpa mig med allt. vad hade jag gjort utan er? Kram!

Frida
Frida
6 år sedan

Så fint! Varning för myntan, plantera den i egen kruka eller i en hink som du gräver ner i landet. Myntan tar annars över hela pallkragen – det fick jag lära mig den hårda vägen..

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frida
6 år sedan

åh tack Frida! Ska gräva upp den ASAP!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x