Estrids sommarlovsfest

estrids sommarlovsfest-2
I torsdags började ju min och Estrids semester. Som jag tidigare skrev så ville jag ha en sommarlovsfest även om Estrid inte direkt går på skolsommarlov. Jag är tokig i traditioner och vill ta varje tillfälle i akt att göra hennes liv spännande, fint och att hon ska få massa små minnen att lägga i sitt hjärtas ask. Jag slutade tidigare på torsdagen och åkte och hämtade Estrid tidigt. Hon lekte med mormor medan jag bakade blåbärskladdkaka och gjorde middag. Det var en helt galen lyxig och drömmig känsla att gå ut i min egen trädgård och plocka basilika, ruccola och sockerärtor att ha i den egna salladen.
essie
Jag hade packat in ett paket som gömde sig i biblioteket. Estrid fick en vacker bukett av Paula och Fredrik med blommor från deras trädgård.
estrids sommarlovsfest-7
David och Fredrik var fina och fotbollspeppade.
estrids sommarlovsfest-9
Paula fastnade inte på bild, men det gjorde däremot min fina le creuset skål som jag gjorde salladen i. Och min mammi har du här! <3 Efter middagen plingade jag i glaset med min gaffel och så höll jag ett litet tal till Estrid. Jag berättade att mamma och pappa är väldigt stolta över henne. Att hon lärt sig många viktiga och bra saker på föris denna termin, att hon är på föris långa dagar och tidiga morgnar och klarar det galant trots att hon vissa morgnar är tröttmössa. jag sa att jag älskar att se henne leka med kompisarna på föris, visa allt hon lärt sig och att hon är världsbäst på att pärla armband och rita med färgpennor innanför linjerna. Det märktes att Estrid tyckte det var speciellt att få tal. Hon log och var glad men blev också lite genererad. Exakt som det brukar vara för alla som är föremål för tal. Och så fick hon öppna sin present!
estrids sommarlovsfest-5
Hon visste direkt trots att hon bara såg baksidan. En ny bok om de stora flickorna utbrast hon!
essie2
Jajamen! Hon älskar den ursprungliga god natt sagor för rebelltjejer så det var givet att köpa uppföljaren direkt när den kom ut.
estrids sommarlovsfest-8
Min pappi var också där! Eftersom min familj är knäppt co-dependant (ok det är jag som inte riktigt klippt navelsträngen) har vi alla semester samma veckor. Och vi har redan bokat en gemensam resa till nästa år. Pappa fyller 60 år bjuder familjen på sol och bad i Kroatien. Men i år njuter vi av att alla äntligen är samlade igen på Skanör och Falsterbos stränder. Och om det är fint väder är detta nog jordens vackraste plats att bo i.
estrids sommarlovsfest-10
Kvällen avslutades med kaka och kaffe. När vi skulle gå och lägga oss sa Estrid ”jag tycker bäst om efterrätt och semester och att förskola och jobb är tråkigt”. Preach daughter, preach! Som vi ska njuta av denna ledighet!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x