Mat

Recept på blåbärskladdkaka

blåbärskladdkaka-1
I torsdags hade Estrid sin sista dag på föris innan hennes sommarlov började. Och jag som är en sucker för traditioner ville inte alls vänta tills hon är i skolåldern. Nej jag vill börja nu. Storfamiljen kom över och vi firade med middag, efterrätt, tal och present. Allt detta kommer i ett inlägg imorgon. Jag bakade en så god kaka och jag ville dela med mig av receptet.

Blåbärskladdkaka

Ingredienser:
100 g smör
2 1⁄2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 ägg
4 msk torkat blåbärspulver
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Färska bär, grädde och/eller glass.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Rör ner socker och ägg och blanda samman.
2. Rör ner övriga ingredienser.
3. Häll smeten i en smord och bröad form (testa kokos istället för ströbröd).
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt sedan svalna.

Jag har aldrig testat blåbärspulver innan så det här var ett väldigt spännande recept. Och kakan blev alldeles lila och väldigt gullig. Kakan tog verkligen ingen tid att göra. En riktigt bra slänga ihop kaka (under förutsättning att man har blåbärspulver hemma redan) när man ska få gäster. blåbärskladdkaka-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x