Sommardagar att minnas i höst

en vanlig sommardag-1
Denna sommar har vi cyklat mycket. Oftast på stora cykeln med Estrid där bak, men hon har även fått susa fram på sin röda cykel.
en vanlig sommardag-2
Vår lilla ort Skanör är så himla mysig. I gamla delen av Skanör finns korsvirkeshus och små alléer.
sommardagar att minnas i höst
Vi har varit på Aldo många gånger för att äta glass, och ibland köpa med oss glass. Vi har gått dit och låtit Estrid äta glass innan lunchen bara för att semester med en treåring kan vara något utmanande.
en vanlig sommardag-7
Jag har levt i sandaler, shorts, linnen eller luftiga skjortor.
en vanlig sommardag-8
Vi äter ute varje kväll. Just igår åt vi en helt fantastisk middag Så god att jag måste dela med mig av receptet. Salladen var en enkel tomat, basilika och mozzarellasallad. Till den åt vi en helt magisk cannelloni. Receptet kommer lite längre ned.
en vanlig sommardag-9
Jag prisar husguden för att vi har en ismaskin. Det är det bästa mänskligheten har uppfunnit tror jag.
en vanlig sommardag-10
Här har du den! Livets godaste cannelloni. Jag blev typ tårögd igår! Här kommer receptet.

CANNELLONI MED SPENAT OCH FETA
Ingredienser:
1 pst färska lasagneplattor
1/2 liter mornaysås (jag skriver ner receptet)
1 näve ruccola

Fyllning:
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
300 g färsk spenat
45 g parmesanost (eller efter behag)
1 näve färska basilikablad
200 g fetaost
salt och peppar

GÖR SÅHÄR:
1. Börja med att göra såsen. Till den behövs:
– 2,5 msk vetemjöl
– 5 dl mjölk
– 2 msk smör
– 0,5 tsk salt
– peppar
– 3 äggulor
Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt smör och häll i resten av mjölken under omrörning. Låt såsen koka upp och sedan koka på svag värme tills den börjar tjockna, ca 4 min. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner äggulorna och sjud i cirka 2 min.

2. Värm ugnen till 190 grader
3. Skala och hacka lök och vitlök. Färs lökhacket i olivolja, tillsätt spenatbladen och stek tills de mjuknar. Dra bort från värmen, mixa till finhackat med en stavmixer. Rör ner nyriven parmesanost, hackad basilika och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar och vänd ner ca 1 dl av mornaysåsen.
4. Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop varje platta till en rulle. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form. Häll resten av såsen över.
5. Ställ in den i den varma ugnen och baka i 30 min, eller till cannelloni har fin färg. Ta ut formen och låt pastan vila en liten stund. Garnera med ruccola.

NJUT! Livets godaste mat. Och du kan dubbla eller trippla receptet om du har många på middag. En perfekt middag att dubbla upp till matlådor, fylla frysen med eller ha på en buffé.
en vanlig sommardag-11
Och Estrid springer runt naken 80 % av tiden just nu. Hon sover naken och är naken hela morgonen, på nåder tar hon på sig kläder när vi eker någonstans, men på stranden åker det raskt av. ”jag vill vara nakenfis” säger hon. Och jag förstår henne. Så skönt att bara vara fri.

Det här är sommardagar att minnas i höst. Och det selektiva minnet kommer ta bort allt tjaffs och istället så kommer vi bara minnas livets bästa sommar, med solsken, glass, lyckligt barn och utvilade föräldrar. Heer’s to hoping! 😉

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x