Sommarsummering – första sommaren i huset

första sommaren i huset-1 första sommaren i huset-10 första sommaren i huset-2 första sommaren i huset-3 första sommaren i huset-4 första sommaren i huset-5 första sommaren i huset-6 första sommaren i huset-7 första sommaren i huset-8 första sommaren i huset-9
Nu är hösten här. Det är kallt i huset och jag är riktigt nära att för första gången på länge sätta igång elementen här hemma. Jag njuter faktiskt av växlingen av årstid. Vi fick en helt magisk sommar och fortfarande tänker jag ofta på mina sommarminnen. För att ge sommaren ett ordentligt avsked är det på sin plats att göra en sommarsummering av vår första sommar i huset.

Det kändes som om sommaren var hur lång som helst. Och du minns säkert hur otroligt varmt det var. Det gjorde att vi varken reste bort eller gjorde särskilt många utflykter. Dels bor vi vid en av Sveriges absolut vackraste stränder och dels gjorde värmen att det inte fanns energi att hitta på svettiga saker. Med facit i hand var denna till synes tråkiga sommarvardag precis vad vår familj behövde. Vi hade otroligt mycket tillsammanstid och underbara rutiner med middag ute på terassen, stranddagar och kvällsdopp på Jollebryggan nästan varje kväll.

Det allra finaste från sommaren var Estrid utveckling i vatten. I början av sommaren ville hon knappt doppa en enda tå i havet. I slutet av sommaren badade hon oavbrutet, med och utan sin hajfena. Från att ha gallskrikit när minsta vattendroppen landade på pannan (dramaqueen much!?) började hon dyka efter vår dyksten som jag om och om igen fick slänga ner på havsbotten. Otaliga kallsupar fick hon men det gjorde ingenting. VI gjorde bananpannkakor och fruktsallad och åt på stranden. Vi köpte glass för halva Ugandas BNP och jag blev brunare än jag någonsin varit tidigare i livet.

Vi gjorde inte så mycket i trädgården för vattningsförbudet jobbade emot oss där. Det gav oss en chans att känna in trädgården, lära känna den och få gott om tid att planera för nästa sommars fix i trädgården. Jag var så otroligt avslappnad denna sommar.

Nu står vi inför hösten. Men det gör ingenting för jag och David har massa föräldraledighet som vi ska ta ut över hösten, vintern och våren. Sen vips, kommer det en sommar igen. Jag längtar efter min födelsedag, att bli moster (any day now!) och att göra jul i huset med Estrid. Pynta granen tillsammans, baka pepparkakor och lussebullar, köpa julklappar och göra höstiga utflykter.

Jag kunde inte bett om en bättre sommar. Den första sommaren i huset. Det uppfyllde alla de drömmar jag hade inför att vi köpte huset. Att slippa en varm lägenhet och istället ha friheten av trädgård, skugga under äppelträden och en uppblåsbar pool gav mig sådan enorm tillfredsställelse. Nu byter jag glassinköpen mot ljusinköp. värmeljus, långa ljus och doftljus måste bunkras upp. Det är ju det man gör på hösten!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
5 år sedan

Ja denna sommar kan vi verkligen inte klaga på den var helt underbar, fast lite väl varm för min smak. Så här var det också lite stiltje på grund av värmen, man orkade helt enkelt inte fara runt på en massa saker.
Men nu får vi njuta av hösten med tända ljus och varmare kläder att mysa runt i.
På schemat idag står det kvälls jobb inte så kul men men. Imorgon ett kortare dag pass sen bär det av till Stockholm, ska bli skönt att bara få vara vuxen utan barn.
Ha en fin dag
Kram Linda

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x