Boktips: Åtta steg bakom av Denise Rudberg

denise rudberg-1
Så fort jag såg att Denise Rudbergs senaste bok ”åtta steg bakom” hade landat i butiken köpte jag mig ett exemplar. Jag bloggade om den sjunde boken i serien om Marianne Jidhoff och nu måste jag blogga om den åttonde boken. Jag ÄLSKAR denna bokserie. Den tillfredsställer lyxliraren, brottmålsadvokaten och feministen i mig.

Serien handlar om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff, medelålders änka och innehavare av en ansenlig förmögenhet. Hon får leda en specialgrupp inom polisen som arbetar med särskilt medieuppmärksammade fall som inte får läckas ut till media. I specialgruppen finns poliser som har återkommit i varje bok. Den vackra dandyn Augustin Madrid och den trumpna med rättvise gamla polisräven Thorsten Ehn.
1
I varje bok är det ett mordfall som ska lösas och det är spännande, lättläst och mycket underhållande. Det är en bok som är svår att lägga ifrån sig och jag läste min från cover till cover som man säger. I denna bok får Denise in den feministiska diskussionen om sexualbrott och då särskilt dem som riktas mot män. Nu längtar jag bara efter att Marianne och Thorsten får ihop det. Det bara måste ske!
denise rudberg-2
Idag ska jag och Estrid åka till Jump inne i stan för att hoppa studsmatta med Christina och flickorna. Jag har gjort mina knipövningar inför besöker och hoppas att jag inte kissar på mig allt för mycket. Jag och Estrid var ute och sprang igår och ingen var gladare än jag över att det inte kom kiss, men jag har inte utsatt min bäckenbotten för en timmes studsmattehoppning! Good lord, vad man går igenom mycket för moderskapets skull!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
5 år sedan

Men vad bra de böckerna är, perfekta avkopplingen.
Nu har jag lovat mig själv att bara köra Storytel så jag får hia mig lite.
Kram
Maria

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
5 år sedan

Jag älskar de böckerna!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x