Min helg i bilder och växthjälp efterfrågas!

min helg i bilder-1
I helgen hade vi det lugnt och skönt. David plågas av sin förkylning och hosta. Stackaren! På lördagen höll vi oss hemma. Vi hade ju haft en barnfri kväll och natt och välkomnade hem en liten Essie på förmiddagen. Vi var hemma och spelade spel och handlade sen lördagsgodis. Jag hittade en bra plats för min nya ljushållare från Jonathan Adler (här).
min helg i bilder-2
Estrid lekte med sin utklädningslåda och det var prinsessigt för hela slanten.
min helg i bilder-3
Jag läste klart en bok som kommer i en bokrecension nära dig inom kort.
min helg i bilder-4
När David och Estrid sov middag fixade jag med mina blommor och nu kommer mina frågor till er växtkunniga där ute.
1. Mitt stora problem är mitt palettblad. Den har bara växt på höjden och allt eftersom tappar blad längre ner. När jag nu klippte av topparna är det i princip bara grenar kvar och inga blad. Det ser hemskt ut. Vad skulle jag gjort för att den inte bara skulle växt på höjden? Och den andra frågan, kommer det som finns kvar ta sig eller är det bara att slänga och börja om från början?
2. Jag har två trötta pelargoner i de mindre terrakottakrukorna. Vad ska jag göra med dem nu under vinterhalvåret?
min helg i bilder-5
Kolla vad sorglig den är!!!!!!
min helg i bilder-6
På söndagen var vi på Jump inne i stan med Christina, Niclas och flickorna. Men där fotade jag inget. För ingen vill se bildbevis på när jag fastnade i ett skumgummihav och fick kämpa för mitt liv i 15 minuter för att ta mig ur. Jag och Christina lyckades hoppa studsmatta utan att kissa på oss en enda gång. Men när jag fastnade så skrattade Christina så mycket och jag svär, det kom lite kiss.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela
Ingela
5 år sedan

Hej Frida.
För att undvika att palettbladen bara växer på höjden så kniper du av bladen längst upp. Då börjar den förgrena sig i stället. Kram Ingela

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ingela
5 år sedan

Tack! Men du, tror du jag kan rädda den jag har?

Lovlilett
5 år sedan

Hej!

+1 på Ingelas kommentar. Toppa palettbladet 🙂 om det finns några blad kvar längre ner kan du klippa av precis ovanför ett blad/bladpar. Ser ut på bilden som att det finns 🙂 sen får man toppa regelbundet för att främja förgrening.
Pelargonerna kan du börja vattna mindre och ställa i vinterförvaring. Jag brukar dock låta mina stå framme men de ser ganska risiga ut vintertid. I mars ökar du på vattningen, beskär och planterar om så frodas de igen. Lycka till 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lovlilett
5 år sedan

Men pelargonerna, en fråga. Under vintern växer de på höjden. Då kan de helt plötsligt knoppa sig högt uppe på vårkanten. Ska jag klippa av dem då och slänga och bara bevara botten, eller bevarar jag bottenstjälken i krukan och planterar om toppen i en annan kruka?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x