Vi firade Christina med dinnerclub på Kasai

Dinnerclub hos Kasai-4
Alltså <3 <3 <3 lördagen var bara tusen smileys med hjärtögon! Vi firade Christina med dinnerclub på Kasai. Och jag ska berätta allt om det men först vill jag nämna lite om nomineringsmötet med Liberalerna som var tidigare på dagen. Jag blev invald som ersättare i nämnden PHH och jag kände mig så otroligt glad. Det känns viktigt och betydelsefullt. Du kan läsa mer om nämnden här. Jag har även en annan rolig nyhet. Gulan Avci, min vän och mentor, sitter ju i riksdagen numera. Tillsammans har vi spånat fram en motion som nu är lagd i riksdagen. Jag är väldigt förväntansfull och hoppas att det röstats igenom i riksdagen. Då har vi gjort en otrolig skillnad för föräldrar som går igenom livets största sorg.

Motionen handlar om att ändra föräldrapenningsreglerna vid plötslig spädbarnsdöd. Du kan läsa motionen här. Det känns stort att en tanke i mig har kunnat gro och genom Gulans lyhördhet och engagemang blivit en motion.

Och från det ena till det andra ska jag också skriva lite om min outfit. Tröjan är min nya från Baum und Pferdgarten, kjolen är den nya från Anna Fields, väskan är en vintage Dior och de röda sockbootsen är från Asos (på rea nu).
Dinnerclub hos Kasai-3
Men nu går vi över till Kasai. Dinnerclub är ett koncept där man äter middag och det är typ club under tiden. Kanske att jag först var lite kärring och bara ”ska musiken va såhär hög hela tiden”. Christina tittade på mig med förfäran. Min inre tant kom fram i full blomning. ”Ja, Frida, det är club. Man äter. Man dansar. Man har KUL!”. Och kul hade vi. Rätterna avlöste varandra och maten på Kasai är helt otrolig. Vi åt bland annat rosmaringrillad havskräfta och friterade dumplings med konfiterad anka och jag bara njöt. Drycken serverades med rök-is (finns säkert ett med kvalificerat ord) och basen tryckte i bröstet. Kvällens spenderades med Christina, Lina och Emelie och vi hade det så himla trevligt. Jag och Christina sprang upp och dansade lite då och då och mellan dans, mat och dryck avhandlade vi kärlek, jobb, vänskap hudvård. Alltid hudvård.
dinnerclub kasai
Dessa kvinnor! Här skålar vi för bästa vänner och för Christina som vi älskar så mycket. Jag körde sen tjejerna in till stan när de skulle klubba och sen körde jag hem till Skanör. Ett helt hus för mig själv, en nybäddad fluffig säng och en lång sovmorgon. Njutning på alla sätt och vis!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Elin Molin
Elin Molin
5 år sedan

Angående föräldraledighet till föräldrar som förlorat ett barn. Är det tänkt att en av föräldrarna tar ut denna (som vid annan föräldraledighet) eller är det meningen att bägge kan ta ut samtidigt alternativt en tar ut föräldraledighet och en sjukskriver sig? Kan man spara dagar så man tar ut exempelvis ett par dagar i månaden under ett år?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin Molin
5 år sedan

Hej. Förlåt att det dröjt för mig att svara men tänkte ändå göra det nu för du ställer viktiga frågor. Tanken är att det är möjligt för bägge att ta ut det samtidigt. Ingen av dem ska behöva sjukskriva sig. men det är individuellt så att var förälder får bestämma själv hur den vill göra. Jag vet inte exakt hur det ska utformas, men mitt ursprungliga förslag innebär att man inte kan spara dagarna. Det ska finnas som ett stöd vid den initialla mest kaosartade sorgen. Därefter återstår möjlighet för vanlig sjukskrivning om det skulle behövas.

Christina
Christina
5 år sedan

Bästa kvällen! Tack för att du var med och tack för att du finns i mitt liv! Love you

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christina
5 år sedan

och jag dig!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x