Jag kandiderar till posten som Liberala kvinnors ordförande

lk

Jag kandiderar härmed som ordförande för Liberala kvinnor. Liberala kvinnor är en av de viktigaste feministiska krafterna vi har i vårt land just nu. Under två år var jag ordförande för Liberala kvinnor i Skåne och de senaste två åren har jag suttit i centralstyrelsen, som integrationspolitisk talesperson. Under dessa fyra år har vårt förbund drivit ett framgångsrikt opinionsarbete för att belysa och ibland bekämpa hedersproblematik, integrationsfrågor, föräldraförsäkringens föråldrande och frågor som rör kvinnors ekonomiska frihet. Vi har också varit en kraft internt genom att föra fram fantastiska kvinnliga politiker och på många områden påverka Liberalernas politik. Detta är ett arbete jag vill fortsätta med tillsammans med nästkommande styrelse och med våra distrikt.

Jag har också nya visioner och mål. Som advokat, specialiserad på våld i nära relationer, brinner jag för kriminalpolitiken och de feministiska frågor som finns där. I gängkriminaliteten glöms kvinnorna och barnen bort. Bristande resurser medför att brott som främst drabbar kvinnor läggs på hög. En kvinna som lever gömd under stor hotbild måste idag ge upp hela sitt liv medan den våldsutövande kan bo kvar i bostaden och i hemstaden. Det finns mycket att ta tag i.

Lika profilerad som LK är inom hedersdebatten vill jag göra LK inom sjukvårdsdebatten. Det finns stora feministiska utmaningar att hantera. Förlossningsvården, graviditet kopplad till arbetsmarknaden, kvinnors sjukdomar och resurserna som läggs på dem är en bråkdel av det som måste hanteras.

Ledarskap för mig handlar mycket om inkludering och lagarbete. Feminism och jämställdhet berör oss alla, från norr till söder, från storstad till landsbygd. Vissa utmaningar delar vi och andra skiljer sig åt. Genom att fortsätta göra oss relevanta i samhällsdebatten kan vi växa, göra LK attraktivt för fler liberalfeminister och få fler medlemmar. Våra distrikt spelar en oerhört viktig roll i det arbetet.

Ger Liberala Kvinnors landsmötesombud mig förtroendet att leda vårt förbund kommer jag åka runt i landet, besöka våra distrikt, samtala med medlemmar, ta del av era ideér, hjälpa er växa och leda det fantastiska förbund som LK är. För vi alla behövs i det arbetet.

Som mamma till en dotter på 3,5 år är mitt främsta mål i livet att vara med och skapa en värld där det inte spelar roll vilket kön man föddes med. Livets möjligheter och utmaningar, toppar och dalar, framgångar och bakslag ska inte vara avhängiga kön, familjebakgrund eller kulturell tillhörighet. Mitt barn, såsom era barn, ska få växa upp i en fri och demokratisk värld, där möjligheterna aldrig begränsas av annat än den egna viljan.

Under Liberalernas ledarskapsakademi fick vi formulera vårt politiska eftermäle. Jag landade i att bli ihågkommen som ”den modiga politikern som alltid vågade tala för dem som inte har en egen röst”. Det hade varit en ära att följa detta motto inom ramen för Liberala kvinnor.

Om du vill nominera mig som ordförande för Liberala kvinnor måste du vara medlem i Liberala kvinnor. Men det är superenkelt att bli det! Du svischar 100 kr till nummer 123 511 4376. Ange mailadress och N för ny medlem och F för förnyat medlemskap.

Jag behöver alla nomineringar jag kan få in. Både från distrikt men även av er, medlemmarna. Det spelar ingen roll var i landet du bor, du kan såklart nominera mig ändå.Om du vill ”känna mig på pulsen” lite innan du bestämmer dig är jag tillgänglig för frågor, telefonsamtal, skypemöten eller fysiska möten!

Nomineringen mailar du sen in till valberedningen@liberalakvinnor.se med en liten motivation om varför du nominerar just mig.

 

Håll nu tummarna för mig! <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x