Vi bjöd på restaurang fast hemma

Jag, David och Estrid har fått agera testfamilj åt ett nytt koncept som Grand Hotell i Lund vill starta upp. Nämligen färdiglagad mat som bara är att värma upp hemma. Vi har fått i uppdrag att äta tre olika rätter och därefter skicka in svar på ett frågeformulär. Som den ambitiösa kvinna jag är tog jag denna uppgift på största allvar och bjöd in Fredrik, Paula och Harry för att säkerställa ett bra underlag till Grand Hotell.

Jag tycker väldigt mycket om att ha vänner och familj över på middag men ofta reserveras det till helgerna. Och de är för oss, och säkert för er, ofta redan fullbokade. Det ska fixas i trädgården, åkas på utflykter, storhandla och tvätta. Egentligen hade jag gärna velat ha lite mer avslappnat häng mitt i veckorna men det ska finnas tid. Tid och ork att laga middag till några extra personer. Bara tanken på det diskberg som blir av några extra personer på middag kan ju vara överväldigande för en redan upptagen småbarnsmamma.

Men se, nu är alla mina problem lösta! Grand Hotell i Lund ska nu testa ett nytt koncept där man beställer 3 stycken middagar, och varje middag är för 4 personer. 150 grader på ugnen och 20 minuter senare är maten klar! När det bara var jag och Estrid som åt i måndags ställde jag matbehållarna direkt på bordet och la upp på våra tallrikar. Minsta möjliga ansträngning och ändå kan man äta restaurangmat vid sitt eget köksbord. Superlyxigt!

Igår bjöd vi som sagt familjen Rosman/Svensson på middag. Det blev en riktigt lyxig tisdag. Medan maten var i ugnen slängde jag på en duk, la fram porslin och glas och klippte några rosor från trädgården. För lite extra festlighet la jag över den uppvärmda maten på fat och i skålar, adderade lite gott bröd och smör och gjorde en superenkel sallad. Vips serverade jag en söndagsmiddag men bara på en helt vanlig tisdag. Ansträngningen var inte större än om jag svängt ihop en snabb pastarätt.

På menyn serverades nattbakad karré med grönsaker i säsong och rosmarinsrostad potatis. MAGISKT gott!

Vi har en så fin middag. Lite stökig och kaosig som det är med små barn men samtidigt mysig och familjär. Du känner ju mig, jag gillar vardagslyx och det kändes underbart att kunna bjuda min familj få denna flärd utan att behöva slita i köket med sjuttioelva ingredienser. Nu kunde vi fokusera på samtal, skratt och planering inför midsommar.

Just nu är Grand Hotell i Lund i uppstartsfasen med den här härliga idén. 3 rätter, för 4 personer vardera, kostar 995 kronor och den går att allergianpassa. Än så länge är det inte helt löst med hemleverans men i väntan på detta har VD Maria Paulsson lovat att personligen köra ut maten till oss som bor i Skanör, Falsterbo och Höllviken. =) Nu snackar vi service! Jag är så förtjust i denna idé från Grand Hotell. Nu tas matkassen till nästa nivå. Det är perfekt om man ska bjuda folk på en lite finare middag men inte har tid och möjlighet att stå i köket själv. Tiden där man då satsade på snabbmat är förbi! Jag gillar verkligen detta koncept!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
5 år sedan

Häftig idé, det ser ju jättegott ut. Hoppas den slår väl och!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x