Min hudvårdsrutin

Jag har vuxenacne, det är den där hormonella acnen som blossar upp vid stress, hormonell obalans och vid olika tidpunkter i min menstruationscykel. Jag har testat en mängd produkter under mina år eftersom jag är väldigt skönhetsintresserad. Det som gjort störst skillnad på mig var när jag började använda Exuviance. Alla produkterna innehåller någon form av syra vilket min hud älskar. Att alltid exfoliera huden är det som bäst håller min acne i schack.

I bakgrunden ser du mina rengöringar. Gentle cleansing crème använder jag på morgonen samt på kvällen som min första rengöring. På kvällen fortsätter jag därefter med en rengöringsomgång till med clarifying facial cleanser. Man MÅSTE nämligen dubbelrengöra. Den första rengöringen tar bort smink och smuts så att den andra rengöringen kan verka på rengjord hud och få bästa effekt.

Därefter använder jag toner. Man måste alltid använda toner! Det är den som återfuktar huden och gör så att produkterna kan tränga ner maximalt i huden. Jag använder Soothing toning lotion. Därefter står det en fritt att använda de serum, oljor och krämer man önskar testa. Mitt go to serum är fuktserumet vespera. Alla hyllar det serumet så jag testade det. Jag använde det men tyckte väl inte det var wow. Sen tog serumet slut och det gick en tid innan jag skaffade ett nytt. och HERREGUD!! Nu insåg jag hypen. När jag inte längre använde serumet insåg jag hur extremt mycket jag älskar det. Den är för huden som en kanna vatten för den törstande i öknen. ÄLSKAR!

Ögonkräm! Ett måste! Nu börjar de fina linjerna synas runt mina ögon så en bra återfuktande ögonkräm är toppen. Jag använder age reverse eye contour.

Min dagkräm är Essential daily defense creme och min nattkräm evening restorative complex. Detta är min basrutin som jag gör varje dag. Men vissa dagar piffar jag till det hela lite med masker, peeling, retinol osv. Men den här rutinen, den kan jag bara inte leva utan. Min dåliga hud var ett stort stressmoment för mig. Det blev liksom aldrig bättre vad jag än testade. När jag började med Exuviance var det ett riktigt hallelujahmoment för mig. Jag kompletterar min hudvårdsrutin med regelbundna ansiktsbehandlingar och peelande kurbehandlingar. För mig är hudvårdsrutin inte bara skönhet och utseende, det är lika mycket själ. När jag står där i badrummet så är det som en avstressande ritual. Jag tvättar bort dagen, tankarna, misslyckandena och problemen. Där i badrummet är jag hemma, med min älskade familj, min borg. Det är en fin stund för själen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
4 år sedan

Tack. Jag har också det som kallas vuxenacne eller hormonell, vet inte skillnaden men får acne i samband med mens och hatar det lika mycket fortfarande. Jag har ätit vad som då kallades roaccutan och har varit i farten att dra igång en kur igen men vill helst inte proppa i mig sån skit. Jag har tänkt att just rengöring, vilken man väljer inte spelar någon roll men har börjat använda BHA syra varje kväll och AHA syra ett par kvällar i veckan och det har gjort skillnad. Nu ska jag testa Excuviance. Det är svårt att veta vad man ska använda för det är en djungel men om jag utgår ifrån någon med mina problem så blir det lättare. Så tack!
Vad gör retinolen egentligen och märker du någon skillnad?

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anna
4 år sedan

Det är samma sak så som jag förstått det. Jag har aldrig testat roaccutan. Är lite rädd för det. Om jag var du hade jag gått till en exuvianceklinik och talat med en hudvårdsterapeut. Då skräddarsyr de en rutin för dig. Jag har syror i alla mina produkter, från rengöring, toner till serum och krämer. Retinol hjälper för ALLT! Bättre hudstruktur, minskar acne, minskar ärr från acne, minskar synliga linjer, jobbar med pigmentförändringar. Ja verkligen allt. Magisk produkt är det!

Pia WIdlund
Pia WIdlund
4 år sedan

Fantastiska produkter. Jag har använt dom i snart 3 år, kommer aldrig att byta!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Pia WIdlund
4 år sedan

Visst är det underbara! Jag är ledsen att det tagit tid att godkänna kommentaren men jag har ju bara 24 timmar! =) Jag uppskattar verkligen att du tar dig tid att kommentera!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x